09 Aralık 2023, 17:54 | #1 |
Lübnan Usulü Kıymalı Bezelye Güveç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 500 g taze bezelye içi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 3 diş sarımsak (İnce doğranmış) 300 g kuzu veya dana kıyma 1-2 çay kaşığı tuz 1 adet büyük boy havuç (Küp kesilmiş) 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet domates (Küp doğranmış) Yarımşar çay kaşığı yenibahar, karabiber, tarçın, kimyon, kişniş Nasıl Yapılır; Baharatları küçük bir kasede harmanlayın. Tencereyi orta ateşin üzerine alıp ısıtın. Tencere ısınınca yağlarla birlikte soğanı aktarın. Soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları ilave edip 1 dakika pişirin. Sonra kıymayı ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Tuzu, baharat karışımının yarısını ilave ederek birkaç kez karıştırın. Havucu, salçayı ve rendelenmiş domatesi, kalan baharat karışımını ekleyin. Kaynamaya bırakın. Tencerenin içindekiler kaynayınca 2 su bardağı kaynar içme suyu ekleyin. Kapağını kapatıp, ateşi kısın. Sos yoğun bir kıvam alana dek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Bu arada taze bezelye içlerini ekleyin. Ateşi yükseltip birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Bezelyelerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra tencereyi ocaktan alın.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|
09 Aralık 2023, 19:43 | #2 |
Çok fena duruyor acıktım yeminle emeğinize saglik
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|