IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2023, 20:23   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Japonya’dan Sri Lanka’ya: İntihar Oranlarının En Yüksek Olduğu 10 Ülke

İntihar her yaş, cinsiyet ve kültürden insanları etkileyen küresel bir halk sağlığı sorunudur. Bazı ülkelerde, ne yazık ki bu durum daha fazla.

İntihar ne yazık ki her yaş, cinsiyet ve kültürden gelen insanları etkileyen küresel bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre (WHO), her yıl intihar nedeniyle dünya çapında 800.000’den fazla kişi hayatını kaybediyor. Bu oranlar ülkeden ülkeye büyük farklılıklar gösterse de diğerlerine kıyasla daha yüksek intihar sayılara sahip bazı ülkeler var. Yazımıza başlamadan önce şunu söylemek istiyoruz; eğer kötü düşünceleriniz varsa, hayatı anlamsız buluyorsanız mutlaka yakınlarınızdan ya da bir profesyonelden yardım isteyin.

10. Kazakistan

Kazakistan, dünyada intihar oranlarının en yüksek olduğu ülkeler arasında onuncu sırada yer alıyor. Ülkede geçen sene 5 aylık bir süre içinde 86 genç intihar etti. Ne yazık ki bunların hepsi 18 yaşın altındaki çocuklardı. Reşit bile olmayan biri ne kadar strese girebilir diye düşünmeyin, depresyon her yaştan insanın başına gelebilir.

Bu vakaların çoğu, sınavlarda başarısızlık ve insanların utancıyla yüzleşecek kadar güçlü olamamak gibi yaygın sorunlardan kaynaklandığı düşünülüyor. Ancak genel olarak başarısızlık, dünyanın sonu değildir, birileri ancak denemekten vazgeçerse başarısız olur. Aşırı yalnızlık hissi de ne yazık ki intihara yol açabilir. Bu yüzden çocuklarınızın zorlandığını hissediyorsanız ya da siz bu duyguları yaşıyorsanız mutlaka yardım alın.


9. Nepal

Nepal Polisi’ne göre, ülkede meydana gelen korkunç depremlerin ardından 965 kişi intihar etti. Nepal’in polis verileri ayrıca her yıl 4000’den fazla kişinin intihar ettiğini ve çoğunluğun doğal afetle ilgili korkular veya şikayetler nedeniyle gerçekleştiğini, geri kalanlar için de nedenin yoksulluk olabileceğini gösteriyor.

8. Tanzanya

Tanzanya’daki intihar oranları, psikiyatrları, fizyologları ve diğer profesyonelleri endişelendiriyor. Çünkü 5 yıllık bir süre içinde, Tanzanya’da 3420 intihar vakası görüldü. Bu durumun nedenleri arasında genç kızların her gün karşılaştıkları sosyal sorunlar ve HIV/AIDS vakalarında artış yer alıyor.


7. Mozambik

Mozambik Afrika’nın en fakir ve az gelişmiş ülkelerinden biri, bu durum ne yazık ki insanların umutsuzluğa kapılmasına neden oluyor. Ülke, dünyadaki en yüksek intihar oranlarından birine sahip. Bu durumun nedeni yoksulluk ve ülkede yaygın olan kronik hastalıklar. Mozambik, “Afrika’da intihar konusunda 1 numaralı ülke” olarak nitelendiriliyor.

6. Surinam

Surinam, Güney Amerika’da olmasına rağmen halk genellikle Hint aile geleneklerine bağlıdır. Burada yaşayan kadınlar gerçekten çok kötü zamanlar geçiriyor. Görücü usulü evlilikler yapıyor ya da hiç evlenmeyip ailelerine utanç getirdiklerini düşünüyorlar. Ayrıca erkekler tarafından toplum geleneklerine uymadıkları için öldürülebiliyorlar. Durum böyle olunca ne yazık ki ülkedeki intihar oranları artıyor. Bunun dışında Surinam fakir bir ülke ve cinsel sömürü, sağlık, çocuk işçiliği ve eğitimsizlik gibi faktörler nedeniyle halk geçimini sağlamakta zorlanıyor.


5. Litvanya

Litvanya bir zamanlar dünyanın en yüksek resmi intihar oranlarına sahipti. Ne yazık ki ülke şu anda çok yoksul. Hatta sokakta yürürken, çöp kutularını eşerken, kaldırımlarda uyurken ya da paçavralar ve yırtık giysiler içinde kartonların altında yatarken bulacağınız insanlar bir zamanlar hayatları ve işleri olduğunu, iyi beslendiklerini söylüyorlar. Ne yazık ki Litvanya’nın komünist geçmişi şu anki durumun en büyük nedeni.

4. Sri Lanka

Sri Lanka’da yılda 4000, günde 11 kişi intihar ediyor. Bu durumun en büyük nedenlerinden biri ise maddi durumlar. Sri Lanka halkı faturalarını ödemekte çok zorlanıyor, bu da büyük bir depresyona neden oluyor. Ayrıca ülkedeki çete baskısı ve eğitimsizlik de intihar oranlarının bu kadar yüksek olmasının nedenleri arasında.


3. Güney Kore

Güney Kore’de intiharın en büyük nedenlerinden biri insanların işlerinden memnun olmaması. Ayrıca orada iyi bir üniversiteye gidemezseniz, hayatta hiçbir yere gelemeyeceğiniz düşünülüyor. Bu yüzden lise çağındaki öğrenciler üniversite sınavına çok önem veriyor. Bu kulağa iyi bir şey gibi gelse de, Güney Koreli öğrenciler gerçekten çok zorlanıyor. Bu yüzden ne yazık ki öğrenciler arasında, intiharın en büyük nedeni üniversite sınavı. Kırsal kesimde yaşayan yaşlılar ise genellikle eğitimsiz oldukları için maddi sorunlar yaşıyor.

2. Japonya

Japonya intihar oranlarının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. 2021 yılında 25.000 kişi kendi canına kıydı. Bu durumun en büyük nedeni depresyon. Öte yandan zengin Japonlar için en büyük sorun ise para yönetimi. Japonların çok çalışkan bir toplum oldukları su götürmez bir gerçek. Ancak kriz durumlarında bu durum çok kötü sonuçlanabiliyor.

1. Guyana

Guyana, dünyada intihar oranlarının en yüksek olduğu yer. Ülkede depresyon, tecavüz, yoksulluk, kronik veya tedavisi olmayan hastalıklar, eğitim eksikliği, işsizlik, iç savaş, aile ve sosyal sorunlar ve özellikle akıl hastalıkları yerel halk arasında çok yaygın.

Guyana’daki akıl hastalıklarının başlıca sebebi “büyücülük” ve “manevi güçler” inancının yaygınlığı. Büyücülüğün insanlara yapmak istemedikleri şeyleri yaptıracak kadar güçlü olduğuna inanıyorlar. Yıllar boyunca bilim insanları, psikologlar ve diğer profesyoneller bu duruma engel olmaya çalışsa da sanıyoruz pek başarılı olamadılar.

Yazımızın sonuna gelirken tekrardan kötü düşünceleriniz varsa mutlaka sevdiğiniz birinden ya da bir profesyonelden yardım almanız gerektiğini hatırlatalım. Sağlıklı kalın.

listelist.com
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:46.