IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By Absent

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2021, 13:20   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Pijamaları bir kenara koyun! Çıplak uyumanın bilinmeyen faydaları

İnsanların daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için en önemli faktör uykudur. Ancak uyuma süresi kadar kalitesi de değerlidir. Bu nedenle uykunun kalitesini arttıracak detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu detaylardan biri de uyku sırasında tercih edilen kıyafetler oluşturuyor. Uzmanlar, uyku esnasında hiçbir şey giyilmemesini tavsiye ediyor.




Uzmanlar genellikle uyumak için tercih edilen odada herhangi bir teknolojik alet bulunmamasını söylüyor. İyi bir gece uykusu için çarşafların olabildiğince temiz ve yeni olması gerekiyor. Sağlıklı bir uyku için, uyku ortamının normal sıcaklıkta olması, uykuya dalmak için de vücut ısısının düşmesi gerekiyor. Ancak araştırmalar, çıplak uyumanın kaliteli uykunun dışında birçok faydası olduğunu gösteriyor. İşte araştırmalara göre çıplak uyumanın faydaları...

DAHA DERİN VE HIZLI UYURSUNUZ


İdeal sıcaklık aralığında bir uyku ortamı yaratmak, uykunun kalitesini direkt olarak etkiler. Uyku sırasında ideal sıcaklığın 15-20 derece arasında olması gerekir. Çıplak uyumak vücut ısısının düşürülmesine etkili olur. Çıplak uyumak, sıcaklığınızı hızla düşürmenize ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilir, bu da daha güvenilir bir uykuya yol açabilir.

STRESİ AZALTIR VE RUH HALİNİ DENGELER

Yapılan araştırmalar uyku ve stres arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koydu. Gerginliği azaltmak ve kan akışını artırmak için yoga veya esnemeyi de yatmadan önce rutininize dahil edin. Uykusuzluğun tedavi edilmesinin genel ruh hali üzerinde olumlu etkileri de vardır.

ÖZGÜVENİ ARTTIRIR

Bir araştırma, çıplak şekilde zaman geçirmenin katılımcıların kendilerine olan saygısını geliştirdiğini ve beden imajı memnuniyetsizliğini azalttığını belirtti. Gün içerisinde anne karnından çıkmış gibi vakit geçirmek zor olduğundan, günlük çıplaklık kaynaklı özgüven dozunuzu alabilmeniz için yatarken bunu bir alışkanlık haline getirmeyi deneyin.

KİLO ALMAYI ÖNLER VE METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Az uyku ile kilo alımı arasındaki ilişki yapılan incelemelerle ortaya konuldu. Uyku kalitesinin artırılmasının kortizol seviyelerini düşürdüğü ve stresi azalttığı defalarca kanıtlanmış bilinen bir gerçektir. Ama aynı zamanda vücut bileşimini, kahverengi yağ denilen bir şeye dokunarak da değiştirebiliriz. Isı üreten kahverengi yağ, yetişkinlerde 2009 yılında keşfedildi. Ondan önce, sadece bebeklerde olduğu varsayılıyordu. Bilim adamları sıcaklığın ne kadar düşük olursa o kadar fazla kahverengi yağ üretildiğini önce farelerde buldu, daha sonra insanlarda keşfetti.

CİLT SAĞLIĞINI KORUR

Yine bazı araştırmalar, uyurken özellikle ayak, koltuk altı ve genital bölgelerin havalandırılmasının, ayak mantarı ve pişiği engellemede etkili olduğunu gösteriyor.

Alıntı
BoSs bunu beğendi.
________________

 
Alt 09 Temmuz 2021, 14:26   #2
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

eşi benzeri olmayan yatış şekillerim var bunlardan daha rahat olan bi ara paylaşıcam çizimlerini yapabilirsem

________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 
Alt 09 Temmuz 2021, 18:20   #3
Standart

Ben hep çıplak uyuyom da hiç faydasını görmedim alimiyum. Aksine şu an yaz günü griple cebelleşiyom.

Discorium bunu beğendi.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:35.