IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2024, 12:28   #1
Standart Yapay Zeka Odaklı M4 Çipleri Yıl Sonunda Mac’lere Gelebilir



Apple tarafından Mac serisinin 2024 yılının sonlarında yapay zeka performansı odaklı M4 çipleri ile güncellemeye başlanacağı ileri sürüldü. Apple geçtiğimiz yıl Ekim ayında M3, M3 Pro ve M3 Max çiplerini aynı anda piyasaya sürdü. Bu anlamda M4 serisinin de aynı zaman diliminde gelme ihtimali oldukça yüksek. Bloomberg‘den Mark Gurman, tüm Mac serisinin M4 çipini 2024 sonları ve 2025 başlarında alabileceğini söylüyor.

Gurman’a göre ilk olarak iMac, giriş seviyesi 14 inç MacBook Pro, üst seviye 14 inç MacBook Pro, 16 inç MacBook Pro ve Mac mini makineleri M4 çiplerle güncellenecek. Ardından 2025 baharında 13 inç ve 15 inç MacBook Air modelleri, 2025 ortasında Mac Studio ve 2025’in sonlarında Mac Pro gelecek.

Apple’ın M4 işlemcisinin üretimine yaklaştığı söyleniyor ve işlemcinin en az üç ana çeşitte gelmesi bekleniyor. Çipler, düşük seviye için Donan, orta seviye için Brava ve üst seviye için Hidra olarak kodlanmış durumda. Donan çipi giriş seviyesi MacBook Pro, MacBook Air ve giriş seviyesi Mac mini’de, Brava çipleri ise üst seviye MacBook Pro ve üst seviye Mac mini’de kullanılacak.

Hidra çipinin ise Mac Pro için tasarlandığı söyleniyor. Bu da onun Ultra veya Extreme katmanlı bir çip olduğunu gösteriyor. Mac Studio’da ise piyasaya sürülmemiş bir M3 dönemi çipi ve M4 Brava işlemcisinin muhtemelen M4 Pro ve M4 Max Brava çiplerinden daha yüksek seviyeli bir varyasyonunu içeren sürümleri test edildiği düşünülüyor. Mac masaüstü bilgisayarların M4 sürümlerinin 512 GB’a kadar Birleşik Belleği desteklemesi bekleniyor.

M4 yongaları, M3 yongalarıyla aynı 3 nanometrelik süreç üzerine inşa edilecek ancak TSMC, performans ve güç verimliliğini artırmak için 3 nm sürecinin geliştirilmiş bir versiyonunu kullanabilir. Apple ayrıca yapay zeka görevleri için daha fazla sayıda çekirdeğe sahip, çok daha gelişmiş bir Neural Engine eklemeyi de planlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:13.