IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2024, 08:32   #1
Standart Spotify Premium Kullanıcıları Yapay Zeka ile Çalma Listeleri Oluşturabilecek



Spotify, Premium kullanıcılarının metin komutlarını kullanarak özel yapay zeka çalma listeleri oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği duyurdu. Spotify, henüz beta aşamasındaki yapay zeka çalma listesi oluşturma özelliğinin Android ve iOS platformlarını kullanan Premium kullanıcılar için artık mevcut olduğunu açıkladı.

Spotify yapay zeka çalma listesi özelliğini ilk olarak Avustralya ve Birleşik Krallık’taki kullanıcılara sunulacağını ancak özellik önümüzdeki aylarda diğer ülkelere de genişletileceğini paylaştı.

Öncelikle özelliğin belirli bir türe veya zamana göre çalma listeleri oluşturmakla sınırlı olmadığını belirtelim. Özelliğe erişmek için Spotify Premium kullanıcılarının Kitaplığınız’ı seçmesi, + düğmesine dokunması ve AI Çalma Listesi’ni seçmesi gerekiyor. Kullanıcılar önerilen istemleri seçebilecek veya bir çalma listesi oluşturmak için istemleri elle girebilecek. Parçaları ön izleyerek ve silerek çalma listenizi hassaslaştırabilmeniz ve her şey yolunda göründüğünde çalma listesini Kitaplığınıza kaydetmek için Oluştur’a dokunmanız yeterli.



Spotify’a göre kullanıcılar bir yapay zeka çalma listesi oluşturmak için metin istemlerinde yerler, hayvanlar, aktiviteler, film karakterleri, renkler, emojiler vb. gibi her türlü şeyi kullanabilecek. Ancak Spotify, “en başarılı çalma listelerinin türlerin, ruh hallerinin, sanatçıların veya on yılların bir kombinasyonunu içeren istemlerle oluşturulduğunu” belirtiyor.

Spotify, kullanıcının tercihlerini derinlemesine anlamak için geniş bir dil modeli (LLM) kullandığını belirtiyor. Ardından, istemi yerine getirmek ve kişiselleştirilmiş bir yapay zeka çalma listesi oluşturmak için kullanıcıların dinleme geçmişi ve müzik seçimleri gibi bilgileri almak için bunu kişiselleştirme teknolojisiyle birleştiriyor.

Diğer taraftan Spotify’ın daha önce AI DJ özelliğini kullanıcıları ile buluşturduğunu da hatırlatalım.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:22.