IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri.

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By KinGStaR
  • 1 Post By Hobby

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2024, 20:54   #1
FLâner
KinGStaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 6G’ye güç veren yapay zekâ olacak


6G çağında yapay zekâ destekli ağ, sıfıra yakın güç IoT, uydu entegre ağı ve mobil ağlar ile bilgi işlemin yakınsaması gibi bir dizi temel teknoloji sayesinde çok büyük yeni fırsatların ortaya çıkacağına inanan vivo, 6G üzerine endüstri ortaklarıyla çalışıyor.

2020’den bu yana 6G hakkında aktif olarak kapsamlı araştırmalar yürüten vivo İletişim Araştırma Enstitüsü, bu alandaki en son araştırmalarını duyurdu. “Yapay Zekâ ve İletişimin Yakınsaması”, “Entegre Algılama ve İletişim Teknolojileri” ve “6G Ağ Mimarisi” başlıklı üç teknik inceleme yayınlayan enstitü, yeni nesil mobil iletişim standardının anahtarı olarak tanımlanan teknolojileri kullanarak oluşturduğu çok sayıda prototipi de ilk kez görücüye çıkardı.

Yapay Zekâ ve iletişimin yakınsaması

İletişim sistemleri daha yüksek verim, daha düşük gecikme süresi, daha yüksek güvenilirlik ve daha fazla sayıda bağlantı gibi talepleri karşılamak üzere gelişiyor. Yapay zekâ, iletişim teknolojisinin ilerlemesini destekleme, sinyal iletimini geliştirme ve ağ bağlantısını optimize etme gibi konularda zorluklara dikkat çekici çözümler sunma potansiyeliyle 6G için temel teknolojilerden biri olarak öne çıkıyor. Bu sayede mobil teknoloji şirketleri tüketicilere her zaman ve her yerde daha akıcı ve sorunsuz bir ağ bağlantıları sunma olanağına kavuşacak.

Araştırmasında yapay zekânın 6G kullanıcı deneyiminde oynayabileceği önemli rol göz önüne alan vivo İletişim Araştırma Enstitüsü, geleceğe yönelik verimli ve şık bir protokol mimarisi oluşturmak için zemin hazırlayacak mantıksal düğümlere dayalı birleşik yaşam döngüsü yönetiminin (LCM) de aralarında bulunduğu birkaç sistem tasarım ilkesini ortaya koydu. vivo veri gizliliğini ve güvenliğini sağlamaya yönelik özel olarak tasarladığı dağıtılmış yapay zekâ 6G sistemini de tanıttı.

6G Ağ Mimarisi

6G ağ mimarisinin tasarımı, beklenen hizmet gereksinimlerini karşılamak amacıyla iletişim, yapay zekâ ve algılama teknolojilerinin etkin bir şekilde entegre edilmesi açısından hayati önem taşıyor.

Ağ mimarisi için 5G’nin avantajlarını korumak, yeni 6G gereksinimlerini karşılamak ve temel yetenekleri geliştirmek olmak üzere üç ana tasarım ilkesi bulunuyor. vivo, ağ mimarisinin bu ilkelerin rehberliğinde yapay zekâ ve ISAC gibi özellikleri destekleyerek kullanıcılara iletişimin ötesinde, üstün bir kullanıcı deneyimi sunan çok boyutlu hizmetler sunmasını bekliyor.

ALINTI
Hobby bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 05 Ocak 2024, 21:01   #2
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

6 g yapay zeka teknolojisi gerçekten güzel bir düşünce mimarlarını tebrik etmek lazım

KinGStaR bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:48.