IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2021, 21:27   #1
Kayıtlı Üye
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yüzüklerin Efendisi dizisinden ilk görsel ve yayın tarihi paylaşıldı

Yüzüklerin Efendisi hayranlarının sabırsızlıkla beklediği, ilk olarak 2017 yılında duyurulan dizinin yayın tarihi açıklandı, diziden ilk görsel de paylaşıldı.



Sinema tarihinin en efsane serilerinden birisi olan Yüzüklerin Efendisi, dizi olarak izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Amazon bünyesinde çıkış yapacak olan Yüzüklerin Efendisi dizisi, ilk olarak 2017’de duyurulmuştu. Amazon ilk kez dizinin yayın tarihini açıkladı.

Seri gibi Yeni Zelanda’da çekimleri yapılan dizi, paylaşılan duyuruya göre 2 Eylül 2022 tarihinde izleyicileriyle buluşacak.

Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin tarih duyurusuyla birlikte dizinin ilk görselini de yayınladı. Görseldeki mekanın Valinor şehri olduğu belirtiliyor.

Paylaşımda, “2 Eylül 2022'de yeni bir yolculuk başlıyor” ifadeleri kullanıldı.



Dizinin, The Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinden binlerce yıl önce geçen olaylara odaklanması bekleniyor.

TOLKİEN EVRENİNDE VALİNOR

Valinor (Sindarin Elfçesi'nde Valannor) ya da Ölümsüz Topraklar, J.R.R. Tolkien evreninde hayalî bir mekandır.

Orta Dünya'nın ve Arda'nın en batısındaki kıtadır. Arda yaratıldıktan sonra, Valar ve yardımcıları Maiar Arda'ya inerek kendileri için ve Ilúvatar'ın çocukları için Valinor'u yapmıştır. Valinor'un kralı olarak Taniquetil'de oturan Manwë ve eşi Varda tahtlarından dünyayı yönetmişlerdir. Başkenti Valmar, Taniquetil'in batısında yer alır.

Daha sonra Elflerden birçoğu bu kıtaya ulaşarak kendileri için yerleşim yerleri kurmuşlardır. Orta Dünya'dan gelen bu halkın yaşadığı yerlere Eldamar denmiştir. Tirion, Valimar ve Alqualondë şehirleri Eldamar'ın en ünlü yerleşim yerleridir. İnsanlar tarafından Valinor, Arda tanrılarının yaşadığı yer olarak bilinmektedir. Valar bu topraklara sadece Elfleri davet etmiştir. Birçok elf belli bir süre Orta Dünya'da kaldıktan sonra Ölümsüz Topraklar'a gitmiştir.

Melkor, Öfke Savaşı'nda yenildikten sonra Valinor, Arda'dan ayrılıp gizlendi ve Orta Dünya halklarının ulaşamayacağı bir mekan haline geldi.

Yüzük Kardeşliği sona erdiğinde, Yüzük Kardeşliği'nin mensuplarından ilk önce Gandalf ve Frodo, bir süre sonra Samwise Gamgee, Aragorn'un ölümünden sonra Legolas ve Gimli Valinor'a yelken açmıştır. Denir ki, Bu yolculukarında onlara Valinor'u elflerin yol gösterici yıldızı Eärendil'in ışığı yardım etmiş.
Alıntı.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:53.