IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By Kanka
  • 1 Post By Kaf Dağı

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2022, 21:35   #1
BANLI ÜYE
Kanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Wordpress'ten XenForo'ya Geçiş

WordPress'den XenForo'ya Geçiş Nedir , WordPress'den XenForo'ya Neden Geçmeliyim ?

Bazı WordPress kullanıcılarının, forum sistemlerine geçiş yapmak istediklerini ve bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmayanlar için bu konuyu detaylı olarak anlatmak istiyorum. Fakat bazı arkadaşlarımız WordPress'den geçiş yaparken veri kaybı yaşama korkusu nedeniyle yapmıyorlar. Bu makale yardımı ile sorunsuz geçiş yapabilirsiniz.

WordPress'den XenForo'ya Geçiş İşlemleri Nelerdir ?

Merhabalar sizlere başlıktan da anlaşılacağı gibi WordPress Blog sisteminden forum sistemine geçişi anlatacağım. Bugüne kadar yapılan çoğu işlem ya sıkıntılı olmuştur ya da başarısız olmuştur. Tabi hiç sorun yaşamadan kayıpsız geçiş işlemlerini bitiren arkadaşlarımız vardır. Fakat Blog,Cms sisteminden forum sistemine geçiş süresinde az da olsa sorunlar da olabilir. XenForo'ya geçiş için aracılık edecek olan vBulletin forum sistemini kullanacağız. Şunu belirtmek isterim ki XenForo'da WordPress için URL yönlendirme hakkında eklenti üretilmedi. Fakat kendi çözümlerim ile bunları sizlere aktarmaya çalışacağım. İlk olarak sitenizin tam yedeğini alın FTP ve Veritabanı güvenli bir yerde bilgisayarınızda saklayın. Sitenizin yedeğinizin tam ve temiz aldığınızdan emin olun ki olası durumlara karşı kurtarabilesiniz. Karakter hatası yaşamamak için WordPress karakter setini UTF-8 Şeklinde UTF-8 Turkish olabilir , değiştirin. Karşı tabloları da o setten belirleyin.

1- Aynı sunucu'da yeni bir veritabanı oluşturalım. Aynı FTP üzerinden vBuletin4 adında klasör oluşturun. Ve vBulletin 4 sürümü kurun. Tabi vBulletin forum sistemi kurarken CMS ile birlikte kurmanız gerekiyor. vBulletin forum kurulumu için vBulletin Destek Forumu YouTube Kanalından Video'ları izleyebilirsiniz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2- Şimdi ImpEx kurmamız gerekecek. vBulletin ImpEx nedir bunu da bilirsiniz ve kurulumunu da bilirsiniz. ImpEx klasörünü vbulletin klasörüne (ROOT) yükleyin. Ancak, ImpEx ayarlarını yapmanız gerekecek. ImpEx'in config dosyasında normal ve target pozisyonu var config dosyasına girdiğinizde zaten göreceksiniz. Normal olan Wordpress veritabanı, target ise vBulletin forumdur. Normal olana Wordpress veritabanı bilgilerini, Target olana da vBulletin forumunuzun veritabanı bilgilerinizi girip kaydedin ve çıkın.

3- Şimdi vBulletin admin paneline girerek, ImpEx bölümünü açın. Çıkan listede Wordpress CMS seçip, hedef olarak da vBulletin CMS belirtin ve devam edin.

Not: Wordpress tablo ön eki wp_ olduğu için, bu ön ekleri kaldırın yani tablo isimleri ön eksiz olsun.

4- Check / Update tables seçeneğini doğrulayın fakat sorun yaşadığınızda veya uyguladıktan sonra şu sorguları çalıştırın;

Kod:
ALTER TABLE cms_article ADD importcmscontentid INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0';
Kod:
ALTER TABLE cms_node ADD importcmsnodeid INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0';
Kod:
ALTER TABLE cms_nodeinfo ADD importid INT UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0';
Evet tüm sorgularımızı çalıştırdık WordPress teki üyelerimizi aktaracağız.

5- import the users yaparak Wordpress üyelerinizi vBulletin forumunuza aktarın. Aktarma bittikten sonra kesinlikle başka bir şeyi ellemeyin, herhangi bir ayarla oynamayın.

6- Üst kısımda "database cleanup" linkine tıklayın ve "delete the session" tıklayın. Bunu yaparak Wordpress geçiş sürecindeki üyeleri sorunsuzca aktarmış, tabloları analiz etmiş olacağız.

Not: Wordpress veritabanında tablo ön eklerini kaldırmıştık. Şimdi o ön ekleri yeniden ekleyelim wp_ şeklinde.

7- Aşağıdaki tabloları indirin;
Kod:
wp_posts
wp_comments
Bu tabloları indirdikten sonra, vBulletin veritabanınıza yükleyin.

8- Şimdi konuları ve yorumları manuel olarak aktaracağız. Eğer çok büyük bir Wordpress siteniz varsa, sunucu biraz zorlanabilir. Sabırla bekleyiniz. Bitiminde göreceksiniz. Şimdi aşağıdaki sorguyu, vBulletin veritabanınızda çalıştırın;

Kod:
INSERT INTO thread (threadid, title, forumid, open, postuserid, dateline, visible)
SELECT ID, post_title, 2, 1, (SELECT userid FROM user WHERE importuserid = wp_posts.post_author AND wp_posts.post_author > 0), UNIX_TIMESTAMP(post_date), 1
FROM wp_posts
WHERE post_type = 'post';

INSERT INTO post (postid, threadid, username, userid, dateline, pagetext, visible)
SELECT comment_ID, comment_post_ID, comment_author, (SELECT userid FROM user WHERE importuserid = wp_comments.user_id AND wp_comments.user_id > 0), UNIX_TIMESTAMP(comment_date), comment_content, 1
FROM wp_comments;

INSERT INTO post (threadid, username, userid, dateline, pagetext, visible)
SELECT ID, '', (SELECT userid FROM user WHERE importuserid = wp_posts.post_author AND wp_posts.post_author > 0), UNIX_TIMESTAMP(post_date), post_content, 1
FROM wp_posts
WHERE post_type = 'post';
Evet, Wordpress'teki tüm konuları ve yorumları da aktarmış olduk. Şimdi vBulletin admin panele girerek sayaçları tek tek güncelleyin.

9- Wordpress'ten aktarılan üyeler, vBulletin'de "Imported Users" şeklinde bir gruba aktarılırlar. Bu üyelerin hepsini Registered Users yani kayıtlı üyeler grubuna taşıyın. Imported Admin hesabını da, 1 numaraları ID'li olan admin hesabı ile birleştirin ve tüm sayaçları yeniden güncelleyin.

Evet, şimdi Wordpress sitemizi vBulletin foruma komple taşımış olduk. Eğer karakter sorunu yaşadıysanız bu başlık altında yazarsanız düzeltebiliriz. Peki şimdi ne yapacağız? Tabii ki XenForo'ya geçeceğiz. Peki vBulletin'den XenForo'ya nasıl geçilir? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm işlemleri uygulayıp XenForo'ya geçiş yapabilirsiniz.

Evet işlemlerimiz (konunun devamı olan konu dışında), buraya kadardır. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Şimdi normal açıklamalara gelelim.

Suâl; Wordpress'ten XenForo'ya neden direkt olarak geçiş yok?

Cevap: Aslında var fakat sadece üyeleri aktarma olarak var şu an için. Ama ileride daha fazlasının icra edileceğini düşünüyorum.

Suâl: XenForo'ya geçtik diyelim. Peki Google'a kayıt olan linkler ne olacak? Onlar için neden url redirect yapılmadı?

Cevap: Neden url redirect yapılmadığı konusunda bilgim yok. Bu yüzden bir şey diyemem fakat Google'a kayıt edilmiş olan tüm linkleri olmasa da %90'ının kurtarabiliyoruz. Bu durum biraz karmaşık ve sizin Wordpress'te belirlediğiniz link yapısına göre değişeceği için, birebir konuşursak ve yahut bu konuya yazarsanız daha iyi izah edebilirim konuyu.

Suâl: Wordpress'ten, XenForo'ya geçtikten sonra hit durumu nedir? + ve - olarak getirisi nedir?

Cevap: Herhangi bir hit kaybınız olmayacaktır sanmam bunu. Bir tane site geçirdim ve sorun yaşanmadı şu ana kadar. Hit kaybı da olmadı. Wordpress çok güzel bir yazılım ve Google dostu bir yazılımdır fakat XenForo'nun da ondan aşağı kalır bir yanı yoktur. Yani kalite olarak bir kaybınız olmayacak. Hatta kazançlı çıkacaksınız şayet artık Wordpress istemiyorsanız tabii ki. Bu konudaki amaç aynı zamanda da Wordpress'ten sıkılan veya artık foruma yönelmek isteyen siteciler içindir.

Evet anlatım buraya kadardır fakat geçmek isteyenler bu konuya bakarak geçişi sağlayabilirler. Takıldığınız konuda bu konu altında sorabilirsiniz.
Kaf Dağı bunu beğendi.
 
Alt 06 Şubat 2022, 22:01   #2
Kayıtlı Üye
Kaf Dağı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık güzel anlatım olmuş yollar vs güzel anlatım emeğinize sağlık

Kanka bunu beğendi.
________________



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]













[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:06.