IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By aFa
  • 1 Post By eLsaa

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2023, 11:36   #1
Webmaster
aFa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En Çok Karşılaşılan WordPress Hata Kodları ve Anlamları

WordPress üzerinde bir çok durumda çeşitli hata mesajlarıyla karşılaşıyoruz ya da direkt beyaz sayfa sorunu karşımıza çıkıyor. Peki bu hata kodları ne anlama geliyor? Bu içeriğimiz de WordPress alt yapısına sahip sitelerde en yaygın karşılaşılan hatalar ve anlamlarına yer vereceğiz. Bir hata kodunun neden kaynaklandığını bilmek, o sorunu çözmede en etkili yöntemlerden biri olacaktır.

Dip not: Hiçbir zaman karşılaşmamanız dileğiyle..


WordPress 500 Internal Server Error Hatası

Bu hata kodunun açılımı sunucu kaynaklı bir sorun olduğunu gösterir ancak .htaccess dosyasında hatalı yapılandırma, eksik ya da bozulmuş WordPress dosyaları da bu hata mesajına neden olabilir. Bu uyarıyla karşılaşırsanız, ilk yapacağınız her zaman son yaptığınız işlemleri kontrol etmek olmalıdır. Özellikle .htaccess kontrolü sağlamanızı öneriyorum.

WordPress 502 Bad Gateway Hatası

Bu hata kodunun karşılığı teknik olarak sunucuya gönderilen isteklerin bir karşılığının olmadığını gösterir. Sunucu ile iletişim sorunlarında da aynı hata mesajıyla karşılaşırsınız. Bu sorun geçici olsa bile ön bellek kaynaklı sürekli aynı hatalar alınabiliyor. Ön bellek temizlemek çoğu zaman 502 Bad Gateway hatasında çözüm oluyor.

WordPress 503 Service Unavailable Hatası

Bu hata mesajı çoğu zaman sunucuya aşırı yük bindiği zaman karşınıza çıkar ve geçici bir durumdur. Aşırı ram, cpu ve trafik kullanımlarında size bağlı veya size bağlı olmayan paylaşımlı hostingler üzerinde sık karşılaşılabilir. Bu tür durumlarda bir kaç dakika beklemek sorunu çözecektir.



WordPress 400 Bad Request Hatası

WordPress 400 Bad Request hatası, gönderilen isteğin hatalı parametre içerdiğini gösterir. En sık karşılaşılan durum hatalı URL, eksik dosya yüklenmeye bağlı hatalı SQL sorguları olmaktadır. Aynı zamanda sunucu kaynaklı sorunlarda da karşılaşılan bir hata kodudur, ilk olarak yapmanız gereken işlem sorunun sunucu kaynaklı olup olmadığını kontrol etmek olmalıdır.

Dip not: DNS ve Cache kaynaklı sorunlarda da bazen 400 Bad Request hatası meydana gelebilir. DNS kontrolleri ile ön bellek temizliği yapmak bu hata kodunda önerilir.

WordPress 401 Unauthorized Hata kodu

Sunucu, giriş yetkisinin bulunmadığını tespit ederse bu hata mesajını karşınıza çıkarır. Giriş bilgilerinizi yeniden gözden geçirin, ön bellek temizleyin ve giriş yapmaya çalıştığınız URL bağlantısının doğru olduğundan emin olun.

WordPress 403 Forbidden Hatası

WordPress kullanıcılarının en yaygın karşılaştığı hatalardan biri 403 forbidden hatasıdır. Bu hata kodu en çok .htaccess dosyasında yapılan bir hatadan kaynaklanır. Diğer nedenleri ise; kullandığınız bir eklenti ve buna bağlı eklenti çakışmaları ile yanlış dosya izinleri de WordPress 403 Forbidden hatası almanıza neden olur. Bu hata mesajında ilk yapılması önerilen işlem son yaptığınız düzenlemeleri tekrar geriye almak yada düzenlemek olmalıdır. Özellikle .htaccess ve eklentiler tarafından yapılan değişikliklerin geri alınması sorunun çözümünde etkili olmaktadır.

WordPress 404 Not Found Hatası

WordPress 404 Not Found hatası sadece WordPress olarak değil internette karşınıza çıkabilecek en yaygın 3 hatadan biri olmaktadır. Bu hata kodunun açılımı; sunucuya gönderilen isteğin karşılığı olan dosyaların bulunamadığı anlamına gelir. En çok yapılan hata ise yönlendirme kaynaklı alınan WordPress 404 Not Found hatasıdır. Çözüm genellikle .htaccess düzenlemek, kalıcı bağlantı ayarlarını sıfırlamak veya tema ile eklentileri devre dışı bırakmak olabilir. Özellikle son yaptığınız değişikliklerden sonra bu hata kodu karşınıza çıkıyorsa, son yaptığınız işlemleri geri almanız önerilir.


WordPress Beyaz Ekran Hatası

WordPress sitelerinde çoğu zaman sorunun ne olduğu bile belli olmadan beyaz ekran hatasıyla karşılaşılabilir. Beyaz ekran hatası %99 tema ve eklenti kaynaklı olarak ortaya çıkar. Özellikle son yaptığınız değişiklikler bu hatanın nedeni olmaktadır. Tema ve eklenti dosyalarını kontrol ederek ya da teker teker devre dışı bırakıp deneme yanılma yoluyla hangi eklentinin bu hataya neden olduğu ortaya çıkarılabilir.

WordPress beyaz ekran hatası çözümü bazen hafıza sınırı artırmakla da çözülebilir. Bunun için yapmanız gereken işlem WP-Config dosyasına şu kodu eklemek olacaktır; define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);


WordPress Veritabanı Bağlantı Hatası

Bu hata genellikle şu açıklama mesajıyla karşımıza çıkar; "Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu" Bunun en basit çözümü, veritabanı bilgilerinizle, WP-Config dosyasında yer alan veritabanı bilgilerinin bir biriyle örtüştüğünü kontrol etmektir. Aynı zamanda oluşturduğunuz veritabanı ile kullanıcıyı bir birine bağlamadıysanız, yine aynı sorunla karşılaşırsınız.

Veritabanı hatasında bilgileriniz örtüşüyorsa, sorun veritabanı sunucusunda demektir. Bu tür bir sorun karşısında yer sağlayıcı firmanız ile görüşüp kontrol sağlamalarını talep edebilirsiniz.


WordPress alt yapısına sahip sitelerde en çok karşılaşılan hatalar ve anlamlarını bu şekilde açıklamaya çalıştık. Unutulmaması gereken önemli bir husus; bazı hata kodlarının, onlarca sebebi olabileceği için çözümleri profesyonel destek gerektirebilir.
Alıntıdır.
eLsaa bunu beğendi.
________________

Her gelişmenin ve kurtuluşun anası Hürriyettir. Mustafa Gurur, Kemal Onur, Atatürk Şereftir!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 19 Kasım 2023, 12:41   #2
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler

aFa bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:32.