IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By aFa

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2023, 11:28   #1
Webmaster
aFa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart WordPress Admin Panel Hızlandırma

WordPress sitelerinde bir süre sonra admin panelin siteye oranla çok daha yavaşlaması bir çok kullanıcının karşılaştığı sorunlardan bir tanesidir. Bugün sizlere WordPress Admin panel hızlandırma konusunda giriş seviyesi kullanıcıların bile rahatlıkla uygulayabileceği basit adımlardan bahsedeceğim.



WordPress Admin Panel Yavaşlık Sorunu

WordPress alt yapısına sahip sitelerde admin panelinin yavaş olmasına neden olan şey %90 olarak kullandığınız eklentilerdir. Bir çok eklenti ya da temayla beraber gelen modüller, back/end tarafında yavaşlığa neden olabilir. Sıralayacağımız maddeler, önem sırasına göre olacaktır ve muhtemelen ilk 2 aşamadan sonra sitenizin admin panelinde gözle görülür artış meydana gelecektir.

Ön Bellek / Optimizasyon Eklentileri

Sitenizi hızlandırmak ve optimize etmek için kullandığınız eklentiler aynı zamanda admin panelin yavaşlamasına neden oluyor. Özellikle ön bellek tarafında "Object Cache" seçeneği aktifse, admin paneliniz ciddi oranda yavaşlar. Ön bellek için kullandığınız eklentiden bu özelliği devre dışı bırakmanızı öneriyoruz.

Object Cache ile beraber admin panelinin ön bellekleme işlemini açmak, yine artı olarak katkı sağlayacaktır ancak bu yöntem yaptığınız değişiklikleri görebilmeniz için çok önerilmiyor.


Tüm Eklentileri Deneme Yanılma Yoluyla Test Edin

WordPress sitelerinde admin panel hızlandırma işlemi eklentilerden geçer demiştik. Object Cache ile çok iyi sonuç alamazsanız, tüm eklentileri teker teker devre dışı bırakıp test edin ve yavaşlığa sebep olan eklentiyi bularak onu devre dışı bırakın. WordPress için binlerce eklenti mevcut, bu nedenle şu eklenti çok yavaşlatır şu eklenti etki etmez diyemiyoruz, bu tamamen deneme yanılma yoluyla tespit edebileceğiniz bir adım.

NOT: Admin paneli aşırı yavaşlattığını tespit ettiğiniz eklentileri yine yorumlarla belirtirseniz diğer kullanıcılara da referans olacaktır.

Hosting Kaynaklı Sorunlar

Bazı durumlarda hosting yavaşlığı nedeniyle WordPress admin paneliniz aşırı yavaş olur ancak bu çok düşük bir olasılıktır. Bu tür hosting paketlerinde siteler çok hızlı, panel çok yavaş olmaz, yavaşlık tüm siteyi hatta cPanel gibi kontrol panellerine bile yansır. Yani sitenizin hızından memnunsanız, admin paneli yavaşlığı hosting kaynaklı değildir.

Dip not: Bazı büyük firmalar, WordPress panelini tamamen özelleştirip sunuyor. Bu tür firmalarda, yapılan özelleştirmelere bağlı admin panel yavaşlığı görülebilir.

WP-Includes ve WP-Admin Dosyalarını Yeniden Yüklemek

Bazı sitelerde bu dosyaları yeniden yüklemek admin panel hızına iyileştirme sağlayabiliyor. Sitenizin full yedeğini alıp bu işlemi uygulamanızı öneriyoruz. Sitenizin WP sürümü ile indirdiğiniz ve yeniden yükleyeceğiniz dosyaların aynı WordPress sürümü olduğundan emin olun.

Dip Not: Bu iki dosyayı silmek, sitenizden herhangi bir veri veya özelleştirmenizin kaybolmasına neden olmayacaktır. Tema, eklenti, görseller ve dil dosyalarınız WP-Content klasörünüzde depolanır, bu klasörü korumanız yeterlidir.

WordPress Veritabanı Optimizasyonu

Eklenti ya da hosting kaynaklı yavaşlık yoksa, sorun veritabanında demektir. Bu tür bir durumda veritabanı optimizasyonu yapmanız önerilir. Veritabanı Optimizasyonu konusuna ayrıca göz atabilirsiniz.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
eLsaa bunu beğendi.
________________

Her gelişmenin ve kurtuluşun anası Hürriyettir. Mustafa Gurur, Kemal Onur, Atatürk Şereftir!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:45.