IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By KriminaL
  • 1 Post By ESinti

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2023, 17:58   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart WhatsApp’tan gizliliği artıracak yeni özellik

WhatsApp’tan gizliliği artıracak yeni özellik

Bazı ülkelerde yaşanan internet kısıtlamaları nedeniyle harekete geçen WhatsApp, proxy sunucusu özelliğini aktif edeceklerini duyurdu.



Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, internet sansürü uygulanan ülkeler için harekete geçti. WhatsApp uygulamasında gizlilik konusuna önem verdiklerini belirten Meta, proxy sunucusu kullanımına imkan tanıyacaklarını duyurdu.

WhatsApp, proxy sunucusu aracılığıyla gizliliği artıracak
Konu hakkında blog yazısı yayınlayan Meta, İran gibi ülkelerdeki internet sansürüne karşı proxy ile bağlanma özelliğini aktif edeceklerini müjdeledi. Tıpkı VPN hizmeti gibi çalışan proxy sunucuları, mesajlar başta olmak üzere hassas bilgilerin gizliliğini artıracak.



nsanların özgürge iletişim kurmasına yardımcı olmak isteyen gönüllü kuruluşlar tarafından proxy sunucu hizmeti sunulacak. Gizliliğin artacağının altını çizen şirket, proxy sunucusu aracılığıyla gönderilen mesajların da uçtan uca şifreli olarak saklanacağını belirtti.

Analistler, Meta’nın yeni özelliğini yakın zamanda İran’da yasaklanan WhatsApp ve Instagram uygulamaları nedeniyle geliştirdiğini tahmin ediyor. Dünyanın birçok yerinde benzer kısıtlamalar ile karşılaşan kullanıcılar, WhatsApp üzerinden güvenli bir şekilde mesajlaşmaya devam edebilecek.

WhatsApp ayrıca, arkadaşları ve aileleri için kendi proxy sunucularını oluşturmakla ilgilenen kullanıcılar için bir rehber hazırladı. Kullanıcılar, WhatsApp içindeki Depolama ve Tarih ayarlarına giderek yeni seçeneği bulabilecek.

Proxy sunucusu desteğinin yakında iPhone ve Android kullanıcıları için kullanıma sunulacağı belirtildi. Yeni özelliğin WhatsApp Web ve masaüstünde çalışıp çalışmayacağı henüz bilinmiyor.






Keyifli Forumlar.



Alıntıdır:
ESinti bunu beğendi.
 
Alt 06 Ocak 2023, 18:48   #2
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hmm iyimiş teknolojiye zaten yetişemez olduk..
Paylaşım için teşekkürler.

KriminaL bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:21.