IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Uzay Uzay'dan Son Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2023, 16:38   #1
Kayıtlı Üye
eSaret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Karanlık bölgeleri aydınlatacak! Euclid teleskopu uzaya fırlatıldı

Karanlık maddeyi ve karanlık enerjiyi araştıracak Euclid teleskopu, Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX tarafından uzayın derinliklerine gönderildi.



Evrenin büyük bir bölümünü kapladığına inanılan ancak doğrudan tespit edilemeyen karanlık maddeyi ve karanlık enerjiyi araştıracak yeni bir teleskop üretildi.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) geliştirdiği Euclid teleskopu, ABD’nin Florida eyaletinden SpaceX roketiyle uzaya fırlatıldı.

ESA, görünen yıldızların ve galaksilerin, evrenin toplam madde ve enerjisinin yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu vurgulayarak, “Bu görünür katmanın altında, gölgeli parçacıklardan ve bilinmeyen enerji alanlarından oluşan gizemli bir göksel bölge vardır.” ifadelerini kullandı.

Evrenin 3 boyutlu haritasını oluşturacak
Euclid teleskopunun, bu gizemli göksel bölgeyi oluşturan ve karanlık madde ile karanlık enerji adı verilen bileşenleri inceleyeceği ve zamanı temsil eden üçüncü boyutla birlikte evrenin 3 boyutlu bir haritasını oluşturacağı belirtildi.



Euclid’in Dünya’daki istasyona göndereceği verilerin, 300’den fazla enstitüden 2 binden fazla bilim insanı tarafından analiz edileceği vurgulandı.

ESA'nın Almanya'nın Darmstadt kentindeki Avrupa Uzay Operasyonları Merkezi (ESOC), fırlatma ve roketten ayrılmasının ardından, Avustralya'daki New Norcia yer istasyonu aracılığıyla Euclid'den sinyal aldığını doğruladı.

( Alıntı )
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:19.