IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Uzay Uzay'dan Son Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2021, 10:23   #1
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Uzayda yangın alarmı günlük rutini bozamadı

Uzayda yangın alarmı günlük rutini bozamadı




Uzun bir süredir görevine devam eden Uluslararası Uzay İstasyonu uzayda yangın alarmı oluşmasına neden oldu.


Uzay çalışmaları büyük bir hızla devam etse bile yine de uzayda yangın alarmı ciddi paniğe neden oldu. 1998 yılında fırlatılan Uluslararası Uzay İstasyonu ilk modülü yavaş yavaş şimdikine evrildi. Hem dünya hem de uzay ile ilgili yapılan çalışmalarda bu istasyonun çok büyük bir önemi vardı.

Büyük oranda yaşlanma belirtileri gösteren bu uzay istasyonu sürekli ilginç problemlerle gündeme geliyor. En son Zvezda modülünde çatlakların olduğu ifade edilmişti. Bu durum bilim çevresinde paniğe yol açtı. Şimdi ise çok daha kötü bir olay yaşandı.

Her gün yaptıkları rutine devam eden astronotlar tuhaf bir koku aldı. Plastik yanıyor gibi bir ortam yaratan bu koku küçük bir dumana neden oldu. Rus astronot Oleg Novitsky plastik kokusunu ilk alanlardan birisiydi. Hemen ardından Fransız astronot Thomas Pesquet bu kokuyu aldı.

Ortaya çıkan duman ve kokular yaşam destek sistemlerinin yakınında olduğu için endişeye yol açtı. Ancak astronotların sakin davranmasını tebrik etmek gerekiyor. Günlük rutinlerle devam eden astronotlar bunun pil kaynaklı olabileceğini düşünüyor. Hatırlayacağınız üzere 2014 yılında yine duman kokusuyla bu istasyon gündeme gelmişti.

Uzayda yangın alarmı yaşlılıktan kaynaklanıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu yaşlılık belirtileri göstermeye devam ediyor. Belki de önümüzdeki günlerde çok daha büyük sorunlar yaşanacak. Şimdilik bu istasyon ile devam edilecek olsa bile 30 yıl içinde yeni bir tanesi inşa edilebilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:41.