IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Uzay Uzay'dan Son Haberler.

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By Merve

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2023, 16:06   #1
Standart Güneş Sistemi iki yeni ‘gezegen’ mi kazandı?

ALMA gözlemevinin güneş sisteminin en uzak bölümünde iki yeni "gezegen ölçeğinde" nesne tespit etmiş olabileceği açıklandı. Scientific American dergisi bu iddiaya geniş yer ayırdı



Şili'nin Atacama çölünde 5 bin yükseklikte yer alan astronomik gözlemevi ALMA evrendeki en sönük, en soğuk ve en örtülü nesnelerden bazılarını araştırabilen elektromanyetik radyasyon dalga boylarını incelemek için benzeri görülmemiş bir hassasiyete sahip. Vlemmings ve Liseau imzasıyla yayınlanan iki ayrı bilimsel makale ALMA'nın tesadüfen dış güneş sisteminde sadece bir değil, daha önce görülmemiş iki nesne tespit etmiş olabileceğini iddia etti. Araştırmacılar tarafından 'Gna' olarak adlandırılan bu cisimlerden birinin, Güneş'ten Dünya'ya göre 12 ila 25 kat daha uzakta gizlenen, çapı 200 ila 800 kilometre arasında değişen bir cisim olabileceği öne sürülüyor.

Şampanya patlatmak için erken

Diğer gökcismi ise daha da gizemli. Yaklaşık 10 ay arayla yapılan gözlemlerde araştırmacılar ALMA'nın gökyüzünde Alpha Centauri AB sistemine çok yakın olan ve yıldızlarla neredeyse eşzamanlı hareket eden milimetre altı bir termal radyasyon kaynağı tespit ettiğini iddia ediyorlar. Ancak, eğer bu cisim sadece Alpha Centauri sisteminin bir parçası olsaydı, yıldız kütlesi aralığında bir boyuta sahip olması gerekirdi ve bu da onu görünür ışıkta uzun zaman önce fark edilecek kadar parlak yapardı. Ancak hiç fark edilmedi. Yani muhtemelen bir yıldız değil.

Makalenin yazarları tarafından tercih edilen açıklama, bunun ya süper Dünya büyüklüğünde bir gezegen ya da süper soğuk bir kahverengi cüce ve dolayısıyla güneş sisteminin bir parçası olduğu yönünde. Eğer doğruysa bu, gezegen sistemimizin büyük mimarisi hakkında son derece önemli bir keşif olacak ve gezegen oluşumu ve evriminin tarihi ve doğası hakkında sayısız yeni içgörü sunacak. Ancak şampanyayı patlatmak için biraz erken olabilir.



Kaynak:gazeteoksijen.com
She ve eLsaa bunu beğendiler.
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:53.