IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2022, 06:02   #1
Standart Kuzey Kore Gezi Rehberi



Hepimizin merak ettiği o gizemli ülke! Hatta Uzak Doğu’da gezilecek yerler arasında en merak edileni. Ara sıra gazetelerde Kuzey Kore’den Güney Kore’ye kaçmayı başarmış olan insanların anlattıklarına mutlaka denk gelmişsinizdir. Hepsi yansıtılan görsellerin ve mutlu suratların aslında hiçte öyle olmadığından, Pyongyang haricinde köylerde yaşayan insanların şartlarının zorluğundan bahsederler. Sır gibi kapalı kapılar ardında kalmış Kuzey Kore’ye biraz daha yakından bakalım mı?

Kuzey Kore Hakkında Genel Bilgiler

Başkent: Pyongyang
Kuzey Kore, diğer adıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, 9 Eylül 1948 yılında kurulmuştur.
Tek parti sistemi ile yönetilmektedir.
Kuzey Kore’nin ilk lideri Kim II Sun’un ölümünden sonra iktidara oğlu sonra da torunu geçmiş ve ülkeyi hala 3 nesil yönetmektedir.
Ülkede pek çok insan cep telefonuna sahip değildir. 2015 rakamlarına göre cep telefonu aboneliği olanların sayısı 3 milyondur. Güney Kore’de ise bu rakam 58 milyon civarıdır.
Kuzey Kore’de internete erişim sınırlıdır. İnternette hangi sitelere/arama motorlarına girip giremeyeceğiniz tamamen devletin elindedir!
Her 1000 Koreliden sadece 11 kişinin araba sahibi olduğu söylenir. Trafik hiç yoktur ve Kuzey Kore’de toplu taşıma ücretsizdir.
Televizyon ve radyo programları da devletin kontrolündedir. Devlet liderlerini eleştiren yorumlar veya programlarla karşılaşmak mümkün değildir.
Kuzey Kore hükumeti erkek ve kadınların saç stillerine bile karışmaktadır. Hükumetin onayladığı saç stili rehberi bulunmaktadır.
Kuzey Kore’de liderlerin heykelleri kutsal kabul edilmektedir.
Kuzey Kore’nin ekonomisi kömür ihracatına dayanır.

Kuzey Kore’ye Nasıl Gidilir?

Kuzey Kore’ye gitmek çok kolay bir iş değil. Ülkeye sadece devlet turlarıyla yılda 2000 yabancının girmesine izin veriliyor! Ülkeye adım attığınız andan itibaren size bir rehber eşlik ediyor ve yanınızdan 1 dakika bile ayrılmıyor. Sadece gezi rehberinin rotasında olan yerlere gidebiliyor ve sadece onun izin verdiği noktalarda çekim yapabiliyorsunuz.

Eğer gizli çekim yaptığınız ortaya çıkarsa ülkeden sınır dışı bile edilebiliyorsunuz, durum o kadar ciddi. Otelinizden rehbersiz dışarı çıkmak yasak. İzin verilen birkaç kişi haricinde halkla konuşmak ve halka karışmakta yasak…

Peki oldu da devlet turlarına kabul edildim… Kuzey Kore’ye Nasıl Gideceğim?

Kuzey Kore’ye uçmak için önce Çin’e gitmek gerekiyor. Kuzey Kore’nin başkenti olan Pyongyang’a uçan sadece 3 şehir var. Bunlardan birisi de Pekin. Pekin’den Kuzey Kore Havayolu olan Air Konyo’ya binmeden önce size Kuzey Kore’deki kurallar ve yasaklar hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapılıyormuş. Bilgilendirmenin sonunda da kurallara uyacağınıza dair bir belge imzalıyormuşsunuz. Daha Kuzey Kore’ye varmadan gerilim çanları çalmaya başlamadı mı?

Kuzey Kore’de tüm gezi programı zaten onlar tarafınca belirlendiği için sizin herhangi bir yorum yapma şansınız bulunmuyor. Tüm gezi boyunca rehberler, hayatlarının ne kadar da güzel ve mutlu olduğuna yönelik propagandalar gösteriyorlar. Çocuklar mutlu mutlu dans gösterileri yapıyor… Her şey sadece yansıtılmak istenildiği gibi gösteriliyor. Şehre ve kültüre sadece onların sizin görmenize izin verdiği o “mutlu” tablodan baktıktan sonra her şey ne kadar gerçek? Siz karar verin ☺

Alinti: filgezi.com
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:56.