IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2022, 05:55   #1
Standart Japonya Gezi Rehberi



Japonya Hakkında Genel Bilgiler

Japonya Büyük Okyanus’taki 4000 adadan oluşan bir ülkedir.
Japonya’nın en büyük adaları; Honşu, Hokkaido, Kyuşu ve Şikoku’dur. Avrupa ve Pasifik Levhalarının çarpışmasıyla ortaya çıkmıştır.
Dağlık bir ülke olan Japonya’da aktif volkan sayısı bir hayli fazladır.
Fuji Dağı Japonya’nın en yüksek noktasıdır. En son 1707 yılında patlayan bu volkan hala aktiftir.
Japonya’da deprem günlük hayatın bir parçasıdır. Bir fay hattı üzerinde bulunan Japonya’da yılda 5000 deprem meydana gelmektedir. Bu depremlerin çoğu küçük ölçekli olsa da ülke büyük depremlere de hazırlıklıdır.
Uzak Doğu’da gezilecek yerler arasında en dikkat çeken ülkelerden biri olan Japonya’da hayat malesef bize göre oldukça pahalıdır.
Başkent: Tokyo

Para Birimi: Yen

İklimi: Ülkenin kuzeyinde kışlar sert geçmektedir. Ülkenin çoğu muson yağmurlarının etkisi altındadır dolayısıyla yazları ılık ve nemli geçer.

Ne Zaman Gidilir?

Japonya’yı seyahat etmek için en iyi ay ilkbahardır! Japonya’da Nisan ayı Cherry Blossom yani Kiraz Çiçeği ayı olarak bilinir! Nisan ayında seyahat ederseniz hem olası yağmurlu yaz havasına kalmadan ülkeyi dolaşmış olur, hem de Japonya ile özdeşleşmiş bu çiçekleri de görmüş olursunuz.

Japonya Vize İstiyor mu?

Hayır! İlk uçağa atlayıp hemen şimdi gidebilirsiniz. TC Vatandaşlarına 3 aya kadar vize gerekmemektedir.

Japonya’da Gezilecek Yerler

Japonya tapınakları ve bahçeleriyle ünlüdür. Dolayısıyla rotalarınızı tapınakların ve Japon bahçelerinin yoğunlukta olduğu noktalara çevirmek akıllıca olabilir.

Tokyo: Japonya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Tokyo dünyanın en kalabalık şehirlerinden bir tanesidir.
Kyoto: Kyoto Japonya’nın en tarihi ve en güzel şehirlerinden biridir. Sadece tapınaklarını ve Japon bahçelerini görmek için her sene yüzbinlerce insan buraya seyahat etmektedir. Yaklaşık 2000 tane tapınak bulunan Kyoto eski gelenek ve kültürünü en iyi koruyan şehirlerden biridir.
Hiroşima : Hepimiz Nazım Hikmet’in Kız Çocuğu şiirini biliriz herhalde. Tüyleri diken diken eden bu şiiri konu olan ve nice yarası olan bu şehre uğramamak olmaz. Japonya’nın güneyinde yer alan Hiroşima’ya gittiğinizde şehri 1938 yılında yerle bir eden atom bombasından kalıntıların yer aldığı müzeyi gezebilirsiniz. 700.000 insanın yanarak hayatını kaybettiği bu dönemden kalma giysiler, fotoğraflar ve eşyalar sergileniyor müzede.

Alinti: filgezi.com
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:19.