IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 2 Post By KinGStaR
  • 1 Post By yeSa
  • 1 Post By WildCat

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2024, 21:55   #1
FLâner
KinGStaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ninh Binh – Karadaki Halong Körfezi(Vietnam)

Ninh Bình (Ninh Binh) şehri, Vietnam’ın Ninh Bình eyaletinin merkezi. Başkent Hanoi’nin 90 km güneyindeki Kızıl Nehir Deltası üzerinde yer alıyor. Ninh Bình için karadaki Halong Bay deniyor. Çünkü burada bir sürü dağ-tepe var ama bunlar Halong Körfezi’ndeki gibi denizde değil, karadalar. Ninh Bình UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan, doğal güzelliklerle kültürel zenginliği birleştiren eşsiz bir yer.



Ninh Bình’i bu kadar özel kılan şey ise karstik kayaları ve efsane nehir-kanal turları. Pirinç tarlalarının arasında sampan (geleneksel tekneler) ile gezerken kendinizi âdeta bilim kurgu filmlerinin içine düşmüş gibi hissediyorsunuz. Hatta bu filmlere örnek olarak Kong: Skull Island (Kong: Kafatası Adası)’nı verebilirim.



Eğer aradığınız şey huzurlu, sessiz ve bol keşifli bir tatilse Ninh Bình tam size göre. Ancak eğer hareketli gece hayatına akmak ya da bolca alışveriş yapmak istiyorsanız Ninh Bình’te bunu bulamayacaksınız.



Ninh Bình (Ninh Binh) turları

Buraya Hanoi’den günü birlik turlarla gelebilirsiniz. Ben lokal acente TheSinhTourist ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) şirketi ile geldim. İnternette haklarında oldukça olumsuz yorum olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gayet güzel hizmet verdiler. Çok memnun kaldım.



Ninh Bình’e Hanoi’den günü birlik turlarla gelmeniz bence yeterli olur. Ancak eğer konaklamak istiyorsanız Tam Cốc turistlerin en çok geldiği bölge. Benim de en çok beğendiğim yer. Burada nehir kenarındaki ufak cici yerlerin birinde konaklayabilirsiniz.



Ninh Bình (Ninh Binh) gezilecek yerler

Tràng An Landscape Complex

Red River Deltası’nın güney sınırına yakın bir konumda bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Tràng An Peyzaj Kompleksi (Tràng An) 3 alanı kapsıyor: Hoa Lu Antik Başkenti, Tràng An-Tam Cốc-Bích Động Doğal Alanı ve Hoa Lu Özel Kullanım Ormanı.



Hoa Lư (華閭) Antik Başkenti

Hoa Lư (華閭) antik başkenti Vietnam’ın ilk imparatoru olan Dinh Tien Hoang (önceden Dinh Bo Linh olarak biliniyormuş) tarafından 968 yılında kurulmuş.



Hoa Lu, Dinh ve Le hanedanları sırasında başkent olmuş. Sonrasında Ly hanedanının kurucusu Ly Cong Uan 1010 yılında başkenti Hanoi’ye taşımış. Hoa Lu da 42 yıllık başkentliğinin ardından terk edilmiş. Günümüzde kentte orijinal yapıların çok azı görülüyor. Çoğu yıkılmış.



Hoa Lu kireçtaşı dağları nedeniyle işgalcilerin ulaşamadığı gizli bir başkent imiş. Bugün bile Hoa Lu’yu çevreleyen dağların çoğuna sadece dağ keçileri erişebiliyor.



Chua Bích Động Pagoda

Bích Động 15. yüzyılda inşa edilmiş bir mağara pagodası. Yapı hepsi kireçtaşı dağına yaslanmış olarak inşa edilen Chua Ha, Chua Trung ve Chua Thuong olarak adlandırılan 3 pagodadan oluşuyor. Ana binası da dağda bir mağaraya inşa edilen Chua Trung Mağara Pagodası.



Tam Cốc

Halong Bay’in minyatür bir karasal versiyonu olan Tam Cốc (3 Mağara) bölgesine gelip mistik güzelliğinden etkilenmemeniz mümkün değil. Indochine filmi ile gözde turizm noktalarından birisi hâline gelen Tam Cốc geleneksel sampanlar üzerinde pirinç tarlalarının ve karstik tepelerin arasında yapılan tekne gezintileri ile adını duyuruyor.



Burada 3 uzun, karanlık tünel mağarası var: Hàng Cá, Hang Giua ve Hang Cuoi. Sampan gezisinin son durağında Thai Vi Tapınağı’nda durmayı isteyebilirsiniz. 13. yüzyıldan kalan ve Tran Hanedanı’nın kurucusuna adanan tapınak huzurlu ve atmosferik bir mekân.



Tüm bölgede en çok beğendiğim yer kesinlikle Tam Cốc oldu. Burada benim yaptığım gibi bisiklete binebilirsiniz. Köy hayatının içinde hayran hayran etrafınızı seyrederek bisiklete binmeye bayılacaksınız. İçinizdeki çocuk bu bisikletin üzerinde mutluluktan havalara uçacak :-)



Sonra sampan üzerinde 1,5 saat süren bir geziye katılabilirsiniz. Zaten kesin bu geziyi yapın. Yoksa çok pişman olursunuz.



Sampan üzerinde muazzam manzaralar görerek, ara sıra da mağaraların içine girerek geziyorsunuz. Burada doğanın güzelliği ve heybetini kelimelere dökebilmem çok zor. Burası gerçekten de insan gözünün görebileceği en eşsiz doğaya sahip.



Bu sampan gezim asla unutamayacağım bir anı olarak kalacak.



Köylüler sampanları ayaklarıyla kullanıyor, yorulmak bilmiyorlar. Emeklerine saygı duyarken bir taraftan da zor şartlarda para kazandıkları için üzüntü hissediyorsunuz. Şükür halimize!



Hang Mua Gözetleme Noktası

Ninh Binh özellikle bu bölgede bulunan nehirleri ve tepeleri ile meşhur. Eğer en güzel noktalardan birinden bölgeyi izlemek istiyorsanız Hang Mua gözetleme noktasını kaçırmamalısınız. Efsane manzara, olağanüstü doğa. Daha ne olsun?



Thung Nham Bird Garden

Thung Nham Vadisi’nde göletler, parklar, kuşlar, oteller, restoranlar bulunuyor. En az 2-3 saatte geziliyor. Yemyeşil, harikulade bir yer.



ALINTI
She ve yeSa bunu beğendiler.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 02 Ocak 2024, 21:56   #2
Standart

Şu yeşillik manzara huzur huzur

KinGStaR bunu beğendi.
 
Alt 02 Ocak 2024, 21:56   #3
Carpediem
WildCat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Isim komik .d

KinGStaR bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:33.