IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2023, 09:16   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Basarili Makale Yazmanin Sirlari

Basarili makale yazimi, birkac temel unsurun bir etkili sekilde kombine edilmesiyle olusur. Makale yazma becerilerinizi gelistirmenize yardimci olacak bazi sirlar:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hedef kitleyi anlamak: Basarili bir makale yazmak icin hedef kitlenizi iyi tanimaniz gerekir. Ilgi alanlarini, bilgi duzeylerini ve tercihlerini goz onunde bulundurun. Yazma stilinizi, tonunuzu ve iceriginizi okuyucularinizda yanki uyandiracak sekilde uyarlayin.
Etkileyici baslik: Akilda kalici ve merak uyandiran bir baslik, okuyucularin dikkatini ceker ve onlari tiklayip makaleyi okumaya tesvik eder. Kisa ve net olmali ve okuyucularin makaleyi okumaktan elde edecekleri degeri veya faydayi belirtmelidir.
Iyi yapilandirilmis icerik: Makalenizi net basliklarla mantiksal bolumler halinde duzenleyin. Metni bolmek ve okumayi kolaylastirmak icin paragraflar kullanin. Her bolum bir sonraki bolume sorunsuz bir sekilde akmali ve okuyuculari fikirleriniz araciligiyla yonlendirmelidir.
Buyuleyici giris: Giris, havayi belirler ve okuyucunun ilgisini ceker. Okuyucularinizi en bastan mesgul etmek icin ikna edici bir acilis cumlesi veya buyuleyici bir anekdotla baslayin.
Acik ve oz yazi: Acik ve anlasilir bir sekilde yazin. Gereksiz jargondan, karmasIk cumle yapilarindan veya asiri sozlerden kacinin. Okuyucularinizin kolayca anlayabilecegi basit bir dil kullanin.
Kapsamli arastirma: Makalenizi dogru ve guvenilir bilgilerle destekleyin. Kapsamli bir arastirma yapin, guvenilir kaynaklardan veri toplayin ve gerektiginde referanslarinizdan alinti yapin. Bu, okuyuculariniz arasinda guven olusturur ve iceriginize guvenilirlik katar.
Ilgi cekici hikaye anlatimi: Makalenizi daha ilgi cekici ve iliskilendirilebilir hale getirmek icin hikaye anlatimi tekniklerini kullanin. Puanlarinizi gostermek ve onlari daha akilda kalici kilmak icin anekdotlar, kisisel deneyimler veya vaka calismalari ekleyin.
Benzersiz bakis acisi: Makalenize yeni ve benzersiz bir bakis acisi getirin. Yeni icgoruler sunun veya mevcut bilgileri farkli bir isIk altinda sunun. Bu, iceriginizin one cikmasina yardimci olur ve okuyuculariniza katma deger sunar.
Gorsellerin etkili kullanimi: Makalenizi gelistirmek icin ilgili resimler, cizelgeler, grafikler veya infografikler ekleyin. Gorseller, metni parcalara ayirir ve gorsel olarak daha cekici hale getirir. Ayrica karmasIk bilgileri veya verileri netlestirmeye yardimci olabilirler.
Duzeltme ve duzenleme: Yayinlamadan once makalenizi duzeltmeye ve duzenlemeye zaman ayirin. Dilbilgisi ve yazim hatalarini kontrol edin, uygun bicimlendirmeyi saglayin ve gerekirse cumle yapisini veya netligi iyilestirin. Iyi cilalanmis yani son puruzleri giderilmis bir makale, profesyonelligi gosterir ve okunabilirligi artirir.
Harekete gecirici mesaj: Makalenizi guclu bir harekete gecirici mesajla bitirin. Okuyuculari yorum birakmak, makaleyi paylasmak veya ilgili kaynaklari kesfetmek gibi bir sonraki adimi atmaya tesvik edin. Net bir harekete gecirici mesaj, okuyucu katilimini artirabilir ve hedeflerinize ulasmaniza yardimci olabilir.
Basarili Makale Yazmanin Sirlari
Unutmayin, basarili makale yazmak pratik ve surekli iyilestirme gerektirir. Becerilerinizi gelistirmeye devam edin, farkli teknikler deneyin ve okuyucularinizdan gelen geri bildirimlere dikkat edin.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.