IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2023, 10:18   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Narsist Bir Iliskide Olmanin Zararlari

Gunumuzde, insanlarin romantik iliskilerde karsilastiklari zorluklardan biri, narsist biriyle birlikte olmanin zararlaridir. Narsistik kisilik bozuklugu, bireyin kendini asiri derecede onemseme, baskalarini manipule etme ve empati eksIkligi gibi ozelliklere sahip olmasini icerir. Bu tur bir iliskide yer almanin duygusal ve psIkolojik etkileri buyuk olabilir ve bireyin ozsaygisini ve ozguvenini zedeler. Bu makalede, narsist biriyle olan iliskinin zararlarini ve kendinizi koruma yollarini ele alacagiz.

Narsist Bir Iliskide Olmanin Zararlari
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Narsistik kisilik bozuklugu, bireyin kendini asiri derecede begenme, baskalarini somurme ve empati eksIkligi gibi ozelliklere sahip olmasini ifade eder. Narsistler, surekli takdir ve hayranlik beklerler ve baskalarini manipule etmekten cekinmezler. Iliskilerinde genellikle egoist, ilgisiz ve duygusal olarak gercek bir bag kurmakta zorlanirlar.

Narsist Bir Partnerle Iliski: Baslica Sorunlar

Narsist biriyle olan iliskilerde bircok sorun ortaya cikabilir. Ilk baslarda, narsist partner cekici ve buyuleyici gorunebilir, ancak zaman icinde gercek yuzleri ortaya cikar. Iste narsist bir partnerle iliskide baslica sorunlar:

Duygusal ve PsIkolojik Sikintilar: Narsist bir partnerle olan iliskide, surekli olarak duygusal ve psIkolojik sIkintilar yasayabilirsiniz. Narsistler genellikle empati eksIkligi gosterirler ve sizin duygusal ihtiyaclarinizi onemsemezler. Surekli olarak manipulasyon, elestiriler ve asagilama gibi davranislarla karsilasabilirsiniz. Bu durum, sizde depresyon, anksiyete ve dusuk benlik degeri gibi sorunlara yol acabilir.

Ozsaygi ve Ozguven Kaybi: Narsist bir partnerle olan iliski, ozsayginizi ve ozguveninizi olumsuz yonde etkileyebilir. Narsist bir partner, surekli olarak sizin uzerinizde kontrol saglamaya calisir, sizi elestirir ve asagilar. Bu tur davranislar, kendinize olan guveninizi azaltabilir ve kendi degerinizi sorgulamaniza neden olabilir. Zamanla, kendinizi degersiz hissetme ve kendi yeteneklerinize olan inancinizi kaybetme egilimi gosterebilirsiniz.

Manipulasyon ve Kontrol: Narsist bir partner, manipulasyon ve kontrol yontemlerini sIklikla kullanir. Sizi istedikleri gibi yonlendirmek ve kontrol etmek icin duygusal manipulasyon, yalanlar ve suistimallerden faydalanirlar. Bu, iliskinizde esitlik ve ozgurluk hissini ortadan kaldirir. Manipulasyon ve kontrol altinda oldugunuzda, kendi ihtiyaclarinizi ve isteklerinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz.

Iletisim Zorluklari: Narsist bir partnerle olan iliskide, iletisim buyuk bir sorun olabilir. Narsistler genellikle baskalarinin duygusal ihtiyaclarina ve dusuncelerine ilgi gostermezler. Iletisimde sIk sIk reddedilme, suclama ve asagilama gibi tepkilerle karsilasabilirsiniz. Bu durum, saglikli bir iliski icin gerekli olan acik iletisimi engeller ve duygusal yakinlik eksIkligi yaratir.

Narsist Bir Iliskide Olmanin Zararlari
Narsist Bir Iliskiden Korunma Yollari
Narsist biriyle olan iliskiden korunmak ve kendinizi korumak icin asagidaki adimlari izleyebilirsiniz:

Kendinizi Taniyin ve Sinirlar Belirleyin: Kendinizi taniyarak ve sinirlarinizi belirleyerek baslayin. Kendinize olan degerinizi korumak ve saygi duymaniz onemlidir. Narsist bir iliskide, sinirlarinizi net bir sekilde belirlemek ve bu sinirlara sadik kalmak, kendi haklarinizi ve ihtiyaclarinizi korumaniza yardimci olacaktir.

Destek ve Bilinclendirme Gruplarina Katilin: Narsist bir iliskideki deneyimlerinizi paylasabileceginiz destek gruplarina katilmak onemlidir. Bu gruplar, benzer deneyimler yasayan insanlarla bir araya gelmenizi ve duygusal destek bulmanizi saglar. Ayrica, narsist kisilik bozuklugu hakkinda daha fazla bilgi edinmenizi ve iliskinizin dinamiklerini anlamanizi saglayan bilinclendirme gruplarina da katilabilirsiniz.

Profesyonel Yardim Alin: Narsist bir iliskiden etkilenen kisiler icin profesyonel yardim almak onemlidir. Bir terapist veya danisman, duygusal olarak toparlanmaniza ve iliskideki zararli etkilerle basa cikmaniza yardimci olabilir. Profesyonel bir destek, ozsayginizi yeniden insa etmenize, kisisel gucunuzu geri kazanmaniza ve gelecekte saglikli iliskilere yonelmenize yardimci olabilir.

Kendinizi Onceliklendirin ve Kendinize Iyi Bakin: Kendinizi korumanin en onemli yollarindan biri, kendinizi onceliklendirmek ve kendi ihtiyaclariniza ozen gostermektir. Kendinizi sevin, sagliginiza dikkat edin, hobilerinize zaman ayirin ve destekleyici iliskiler gelistirin. Kendinize iyi bakmak, narsist bir iliskiden cikis surecinde guclu olmaniza ve yeniden toparlanmaniza yardimci olacaktir.

Kendinizi Koruma Gucunuzu Kullanin

Narsist biriyle olan iliskilerde zarar gormek oldukca yaygin bir durumdur. Duygusal ve psIkolojik sIkintilar, ozsaygi ve ozguven kaybi, manipulasyon ve iletisim zorluklari gibi etkilerle karsilasabilirsiniz. Ancak, kendinizi koruma gucunuzu kullanarak bu zararlari azaltabilir ve saglikli bir hayata adim atabilirsiniz.

Kendinizi taniyin, sinirlarinizi belirleyin ve destek almak icin kaynaklardan yararlanin. Profesyonel yardim aramaktan cekinmeyin ve kendinize iyi bakmayi unutmayin.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:55.