IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2023, 10:25   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Manuel Terapi Nedir? Kimlere Uygulanir?

Insanlik tarihi kadar eski tedavi yontemleri nedir diyorsaniz, iste size manuel terapi. Oyle ki; omur sutunu germe ve basi ile yapilan bu uygulamanin tarihi Galen ve Hipokrat gibi tibbin onculerine dayanir. Dogu tibbinda bu kadar eski olan bu uygulama Bati’da ise son 15-20 yildir popularitesini arttirmis durumdadir.
Peki, duzelebilecek duzeydeki kas ve iskelet sistemi sorunlarinda etkili cozumler urettigi bilimsel olarak da kanitlanan bu terapi neleri kapsiyor siz biliyor musunuz? Sizin agri derdinizin caresi olabilir mi? Sayet yuzyillara meydan okuyarak gunumuze ulasan manuel terapi yontemini merak ediyorsaniz, iste detaylar;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Adindan da anlasildigi gibi manuel terapi, elle yapilan bir tedavi seklidir. Rehabilitasyon ve fizik tedavi kapsamina giren her hastalik icin uzun yillardir kullanilan bir tekniktir. Bu tedavi teknigi kapsaminda herhangi bir yardimci malzeme ve arac kullanilmaz.
Halk arasinda “ameliyatsiz fitik tedavisi” olarak da anilan bu terapi ayni zamanda “Ortopedik Manipulatif Fizyoterapi” olarak da anilir. Bunun yaninda ozellikle boyun, bel ve sirt fitiklarindan kaynakli agrilarin tedavisinde sIklikla uygulanir.
En klasIk ve eski yontemlerden biridir ve etkinligi bilimsel olarak da kanitlanmistir. Bu tedavinin amaci farkli nedenlerde kaslarda olusan basiyi, spazm ve gerginligi ortadan kaldirmaktir. Anatomik olarak eklemlerin dogal aci ve fizyolojisini geri kazandirmayi amaclamaktadir.
Manuel terapi surecinde temel olarak vucudun kendi hareket etme kabiliyeti ve biomekanikleri kullanilmaktadir. Boylelikle herhangi bir arac ve kimyasal kullanmaya gerek duymadan iyilesme saglanir. Ihtiyaca gore eklem ve kemiklerin bukulmesi, cekilmesi ve itilmesi gibi farkli hizda teknikler kullanilabilmektedir.
Kisa surede iyilesme saglayan manuel terapi bu ozelligi ile ilgi ceker. Tamamen kanita dayali tip ve klinik bilgileri kullanir olmasi sayesinde ise guvenilirdir. Ancak uzmani tarafindan yapilmasi sarttir. Bunun yaninda cerrahi ve ilacli uygulama olmamasi sayesinde ise yan etki yaratma olasiligi oldukca dusuktur.

Manuel Terapi Nedir? Kimlere Uygulanir?

Manuel Terapi Kimlere Uygulanir?
Yaradilis ozelligi olarak hareketli olan omurilik, kas ve kemiklerimizin fonksiyonu zamanla farkli nedenlerden dolayi kisitlanabilmektedir. Bu kisitlama ve blokaj olusan alanlarda beraberinde fonksiyonel islev sorunlari ve durus bozukluklari olusturur. Elbette sonucunda da agrilara neden olur.
Iste manuel terapi kisitlamalari ortadan kaldirarak bu sIkayetleri iyilestirmeye yonelik yapilan bir uygulamadir. Bu terapinin yarar sagladigi hastalik ve kosullari siralamamiz gerekirse;
• Kronik bas agrilari ve migren,
• Romatolojik ve romatizmal hastaliklar,
• Tenisci dirsegi sIkayetleri,
• Kalca protezi ve kalca cikikligi sonrasi olusan agrilar,
• Siyatik sinir agrilari,
• Piriformis sendromu sIkayetleri,
• Kanal daralmasi, Bel duzlesmesi
• Boyun, sert ve bel fitigi sIkayetleri,
• Bel kaymasi,
• Eklemlerden kaynakli olusan agrilar,
• Kas yirtilmalari,
• Tum eklem blojkajlari,
• Omuz sorunlari,
• Fibromiyalji,
• Osteoartrit olarak anilan kireclenme,
• Tetik nokta hastaligi,
• Bruksizm,
• Cene eklem hastaliklari,
• Siyatik,
• Durus bozukluklari,
• Kifoz,
• Skolyoz,
Yukarida siraladigimiz bircok sIkayet ve hastaliga iyi geldigi kanitlanan manuel tedavi yontemleri yapilmadan once uzman tarafindan teshis ve tani konmalidir. Tek basina uygulanabilecegi gibi diger tedavilere destek olarak uygulanmalidir.
Manuel terapi ilac ve cerrahi teknikler kullanmadigi icin tansiyon, kalp ve seker gibi hastaliklar uygulanmasi icin bir teskil etmez. Ancak bazi kosullara sahip kisilere uygulanamaz. Bu terapinin uygulanmamasi gereken saglik kosullarindan bazilari ise su sekildedir;
• Malignite hastalari,
• Aktif enfeksiyon hastaligi bulunanlar,
• Ileri derecede dejeneratif hastalari,
• Ileri derecede osteoporotik hastalari,
• Yakin donemde travma gecirenleri,
• Omurgalarinda ciddi duzeyde basi olan hastalar,
• Ekleminde kalici serbest yon olmayan hastalar.
Iste bu terapinin uzmani tarafindan ve bilincli olarak uygulanmasi bu etapta oldukca onemlidir. Cunku uygulama yapilmamasi onerilen hastalara uygulandiginda ciddi sorunlara neden olabilir. Veya hastanin mevcut sIkayetlerinde artis olusabilmektedir.

Manuel Terapi Nedir? Kimlere Uygulanir?

Manuel Terapiyi Kim Uygular?
Sagligin sakaya gelmeyecegi herkes tarafindan kabul edilen bir gercektir. Dolayisiyla saglik ile dogrudan veya dolayli iliskili olan her konuya hassasiyet gosterilmesi sarttir. Iste manuel terapi de kesinlikle bu konunun uzmani tarafindan uygulanmalidir. Yani bu terapinin egitimini alan doktorlar veya uzmaninin gozetimindeki fizyoterapistler tarafindan uygulanmasi sarttir. Aksi takdirde alayli olarak gecen uygulayicilar tarafindan yapilan terapi sonrasi bazi komplikasyonlar gelisebilmektedir.. Hatta kalici sakatliklar bile olusabilir.
Ozet olarak biorezonans, kuru igneleme ve kupa tedavisinde oldugu gibi bu terapide de basarili tedavilere imza atan bir teknik olarak anilmaktadir. Bu terapinin detaylarina goz atabilir, agrilarinizin tek seansta dinmesi icin yardim alabilirsiniz.
Manuel Terapi Agrilari Gecirir mi?
Akut durumlarda tek seansta bile sorunu cozme kabiliyetine sahip manuel terapi kas-iskelet sisteminde fonksiyonel bloklarin acilmasina yardimci olur. Boylelikle kas ve eklemlerin normal biomekanik islevini gerceklestirmesini saglar. Bu sayede agrilari gecirir.
Agri sayet basit bir eklem blogundan kaynakliysa manuel tedavi genelde sIkayetlerin iyilesmesine yardimci olur. Fakat yapisal bozukluk birden fazla alani etkileyecek duzeyde ise rehabilitasyon, fizik tedavi ve akupunktur gibi farkli tekniklerle kombine yapilmasi gerebilmektedir.
Agriya neden olan kaslardaki tetik noktasini gidererek yarar saglayan manuel terapi ayni zamanda eklemlerin cevresindeki duyusal reseptorleri de etkiler. Bu sayede agrilarin azalmasini saglar. Ayrica cevredeki yumusak dokularin gevsetilmesi ve kan akisinin artirilmasi yoluyla dokularin daha iyi beslenmesini saglar. Boylelikle sorunla alanin iyilesmesini destekler.
Son olarak sunu soylenebiliz ki; eger omurga, kas ve eklem agrilarindan sIkayetciyseniz manuel terapi bir cozum olabilir. Ulkemizde ozellikle son yillarda bilinirligi artan bu tedavi teknigi, ilacsiz ve cerrahi teknikler icermemesi ile uzun iyilesme sureci gerektirmez. Uzmanindan yardim aldiginizda kas ve iskelet sisteminde agriya neden olan bolgelerdeki blokaj ve kisitlilik acilir. Boylelikle yasam kalitenizi dusuren sIkayetleriniz gecer. Ozellikle uzun suredir boyun ve bel fitiklarinizdan kaynakli agrilar yasiyorsaniz uzmanindan yardim alarak bu agrilarinizi dinmesini saglayabilirsiniz.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:46.