IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2023, 13:20   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Montignac Diyeti Nedir? Nasil Yapilir?

Fransiz diyeti” olarak da adlandirilan Montignac diyeti son donemlerde popularitesi artan bir beslenme duzeni. Ozellikle fazla kilolarindan kurtulmak isteyenlerin yogun arastirmalarina takilan bu diyet, damak tadindan odun vermek istemeyenler icin alternatif bir cikis yolu.
Ayrica gunumuze pek cok farkli diyet web sayfalarinda boy gosteriyor. Bu diyet kendine has avantajlari ile adindan sIkca soz ettirmeyi basarmis bir durumda gibi gorunuyor. En azindan benim gibi kilo vermek isteyenlerin ilgisini cekmeyi basardi.
Montignac diyeti; bilincsiz ve sagliksiz beslenme sonucu ortaya cikan fazla kilolarla savasan bir beslenme duzeni. Peki, ozellikle kisa donemde kilo vermek isteyenlerin ilgi odagindaki bu Fransiz diyeti hakkinda siz ne kadar bilgi sahibisiniz? Eger siz de onlarca diyet deneyen ve istedigi basarili sonuclari alamayanlardansaniz Montignac beslenme duzeni hakkindaki bu yazimiza bir goz atmalisiniz…

Montignac Diyeti Nedir? Nasil Yapilir?
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Montignac diyeti; kisaca Fransiz kokenli bir beslenme duzenidir. Sok diyetlerin karsiti bir beslenme duzeni olarak dikkat ceker. Nitekim farkli goruslerde olan beslenme uzmanlarinin bulustugu ortak bir nokta vardir. Bu da; sok diyetlerin cok da saglikli olmadigidir. Iste bu diyet bu saglikli diyet kriterini karsilar.
Soz konusu bu beslenme duzeni ilk olarak Fransiz diyetisyen Michel Montignac tarafindan ortaya atilmistir. Temel prensip olarak diger beslenme duzenlerinin aksine herhangi bir kalori kisitlama getirmez. Bunun yerine glisemik indeksi dusuk olan besinleri, yemek listenizden cikartir. Ardindan ise diger tum besinlerin alinmasina izin verir. Iste bu ozelligi ile karbonhidrati kisitlayan beslenme duzenlerinde zorlananlarin kilo verme cabasini kolaylastirir.
Montignac diyeti ayrica uzun sureli kilo vermeyi saglamasi ile kalp sagligini destekleyen bir beslenme duzenidir. Dolayisiyla bu diyeti yapanlarin kalp, kan sekeri ve farkli hastalik gelisme riski pek yoktur. Ayrica kotu beslenme aliskanliklarinin degistirilmesini hedeflemesi ile de ideal kilonun korunmasini surdurulebilir kilar. Ancak basarili sonuclar almak icin prensip olarak ogun atlanmamasi cok onemlidir.

Montignac Diyeti Nasil Yapilir?
Kilo vermek isteyen herkes icin uygun olan Montignac diyeti istikrarli olmayi ve kalici kilo vermeyi hedefleyen bir beslenme duzeni olarak dikkatleri ceker. Ayrica yukarida da degindigimiz gibi kalori kisitlamasina gitmeyen bu diyet 2 asama ile yapilmaktadir. Kotu beslenme aliskanliklarinin degistirildigi birinci asama da temel prensiplerden biri guclu bir kahvalti ve hafif bir aksam yemegiyle beslenmedir.
Ikinci asama ise verilen kilonun korunmasina odaklanmaktadir. Bu asama da ise dusuk kalorili besinler tuketilmesi gerekir. Ayni zamanda doymus yaglardan ve dogal olmayan islenmis besinlerden bu donemde kacinilmasi da sarttir. Bunun yaninda diyeti uygularken ogun atlamamaya ozel hassasiyet gosterilmesi gerekir. Ayrica istikrarli olunmasi da sarttir. Ayrica miktar acisindan da bir kisitlama yapilmasina gerek yoktur. Iste herkes tarafindan yapilmasi rahat bir diyet olma ozelligini de buradan almaktadir.


Montignac Diyeti Zayiflatir mi?
Duzenli ve saglikli beslenmeyi oncelikli kilan Montignac diyeti prensiplerine dogru bir sekilde riayet edildigi takdirde kilo vermek mumkundur. Verilecek olan kilo miktari, fazla kilo sorunu olan kisinin fizyolojik yapisina, yasina ve aldigi besinlere gore degisir. Ancak ortalama bir rakam vermek gerekirse 2 ayda 8 kilo kadar vermek mumkundur seklinde ifade edilebiliriz. Bunun yaninda ikinci asama prensiplerine uyuldugunda ise kilo kontrolunuzu rahatlikla saglanabilirsiniz.
Montignac diyeti fazla kilolari vermeye yardim etmesi yaninda saglik yararlari ile de avantajli bir beslenme duzenidir. Sundugu avantajlari siralamak gerekirse;
• Tek tip beslenmenin onune gecer. Dolayisiyla saglikli olarak kilo vermeyi saglar.
• Kalp dostudur ve diyabete iyi gelir.
• Kan basincinin daha saglikli duzeylerde seyretmesine yardimci olur.
• Bu diyeti yapan kisiler daha saglikli beslenme aliskanliklari gelistirir.
• Istikrarli kilo verme ve ideal korumaya tesvik eder. Dolayiyla bir doneme odaklanmaz. Kilo verme de ve saglikta kalici cozumler sunar.
• Yiyecek kisitlamasi yapmadigi icin kisinin daha rahat diyet yapmasini saglar.
Vucudumuzun tum besinlere ihtiyaci vardir. Besin kisitlamasina gitmeyen bu diyeti yapanlarda ise dolayisiyla herhangi bir besin eksIkliginden kaynakli sorun olusma riski yoktur.


Montignac Diyet Listesi Nasil Olmali?
Sayet Montignac diyeti yapmaya karar verdiyseniz glisemik indeksi 35 ve altinda olan besinleri tuketmeniz gerekir. Kilo verilen birinci asama bu besinleri alarak diyet yapma cabalarinizi basariya tasiyabilirsiniz. Dolayisiyla ideal kiloyu yakalayabilirken daha saglikli yarinlara sahip olabilirsiniz. Glisemik indeksi dusuk besinlere ornek vermek gerekirse;
• Elma ve prtakal suyu,
• Misir, bezelye ve havuc gibi sebzeler,
• Soya fasulyesi, boruce, barbunya, nohut, kuru fasulye ve mercimek gibi baklagiller,
• Spagetti, sehriye, irmik ve pirinc,
• Yulafli biskuvi, borek, sade kek ve cavdar ekmegi,
• Grayfurt, kayisi, armut, erik, seftali, portakal, kivi, uzum, kiraz ve elma gibi meyveler.
• Bu diyetin ayrilmaz parcalari arasinda kirmizi sarap, peynir ve cikolata gibi besinler vardir.
Bu besinler haricinde glisemik indeksi yuksek besinleri tanimanizda da yarar vardir. Cunku beslenme duzeninizden bunlari cikartmaniz gerekir. Bu besinleri siralamamiz gerekirse;
• Bakla,
• Seker,
• Kabuklu haslanmis patates,
• Pancar,
• Recel,
• Karpuz,
• Balkabagi,
• Beyaz pirinc,
• Esmer ekmek,
• Patlamis misir,
• Patates puresi,
• Sekerli rafine edilen tahillar,
• Firinda patates,
• Rafine edilen karbonhidratli besin

Montignac Diyeti Nedir? Nasil Yapilir?
Italyan ve Fransiz kulturunun bir eseri olarak sekillen bu yemek kulturu yukarida da degindigimiz gibi bir diyetisyenden cikmistir. Bu besinler glisemik indeksi dusuk yoresel besinlerden secilerek de yapilabilmektedir. Yani liste glisemik indeksine dikkat edilerek bir uzman tarafindan hazirlanmalidir. Aksi takdirde hedeflenen kilo verme faydasindan yararlanamayabilirsiniz.
Fazla kilolarinizdan sIkayetciyseniz veya daha saglikli yarinlar icin ideal kilonuzu korumanin onemine vakifsaniz oncelikle bir uzmandan yardim almanizi oneririz. Cunku bilincsizce kulaktan dolma bilgilerle yapilan diyetler, belki kilo verdirir. Ancak hatali beslenme sonucu beraberinde bazi saglik sorunlari ortaya cikartabilmektedir.
Uzmani, ozel hazirlandigi diyet programlari ile kilo vermenize yardimci olur. Ayrica sundugu hizmetler ile fazla kilolarinizdan kurtulabilir, istediginiz fit bedene kavusabilirsiniz.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:35.