IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2023, 13:18   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Guvenlik Endustrisindeki Kariyer Yollari

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olusturma kolay gibi dursa da oldukca zordur. Eger kariyerinize ozel guvenlik alaninda yon vermek istiyorsaniz bu kapsamda gidebileceginiz farkli yollar vardir. Ancak gerek yaptiginiz is basvurusunun kabul edilmesi gerekse kabul edildikten sonra hizli bir sekilde yukselmek icin guzel bir CV hazirlamak sarttir. Bu detayli rehber sayesinde; etkili ve basarili bir CV olusturabilirsiniz.

CV hazirlamak gunumuzde pek cok kisi tarafindan onemsenmez. Ancak Insan kaynaklari Departmani, is basvurusu yapan kisileri mulakata CV dosyalarini inceleyerek cagirir. Dogru bir CV hakkinizda olumlu dusuncelerin gelismesine olanak tanir.

Ozel guvenlik CV hazirlarken nelere dikkat edilmesi gerektigi, onemli bilgilerin CV icinde nasil gosterilecegi bu bakimdan onemlidir. Genel anlamda ozgecmisiniz, su gibi konularda tam cevaplar verebilmelidir:

Hangi Universitede Hangi Bolumden Mezun Oldunuz?
Daha Once Sektorle Alakali Nerelerde Calistiniz?
Calistiginiz Yerlerde Ne Gibi Gorevler Aldiniz ve Nasil Katkilar Sagladiginiz?
Toplam Tecrubeniz Ne Kadar?
Hakkinizda Bilgi Verebilecek Referanslar Neler?
Hangi Egitimlere ve Kurslara Katildiginiz? Hangi Belgeleriniz Var?
Bunlari asagidan daha detayli olarak incelerseniz daha ayrintili fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrica guvenlik kariyerinizde kendinizi gelistirmek icin neler yapabileceginizi de gorebilirsiniz.

Gunumuzde guvenlik endustrisi sadece ozel guvenlik ile sinirli olarak dusunulur. Ancak bunun disinda farkli alanlar da vardir. Teknolojinin gelismesiyle siber suclar da arttigi icin, Siber Guvenlik de onemli alanlardan bir tanesidir.

Bu bakimdan guvenlik sektorune adim atmak istiyorsaniz, ilk olarak ne olarak calismak istediginize karar vermelidir. Buna karar verdikten sonra bununla ilgili bir universite bolumune girilmelidir. Mezun olduktan sonra hangi universiteden mezun oldugunuz, kac puanla mezun oldugunuz ve bolumunuz CV icinde anlasilir sekilde yazilmalidir.

Cunku bu bilgi, Insan Kaynaklarina basvurdugunuz ise ne kadar yatkin oldugunuz, sektor hakkinda ne kadar bilgi sahibi oldugunuz gibi bilgileri gosterir. Ozel guvenlik CV hazirlanirken bu bilgi dogru ve eksIksiz sekilde gosterilmelidir. Eger lisansustu egitim gormusseniz hangi konu uzerinde tez yazdiginiz da yine bahsedilmelidir.

Daha Once Sektorle Alakali Nerelerde Calistiniz?
Guvenlik endustrisi oldukca canli ve hareketlidir. Zira bircok isletme ve firma binanin guvenligini saglamak icin ozel guvenlige gereksinim duyar. Ancak sadece bununla da sinirli degildir. Bir e-ticaret ya da kurumsal sitenin guvenligini saglamak, siber saldirilari mumkun oldugunca engellemeniz, site guvenligini saglamaniz gerekir.

Bu bakimdan guvenlik endustrisi icinde hangi meslege basvuru yapmissaniz, oncesinde benzer sektorde tecrubeniz de bulunuyorsa, bunu da anlasilir sekilde belirtmek gerekir. Boylece Insan Kaynaklari Yetkilileri daha once calistiginiz yerler hakkinda fikir edinerek bu alani tanidiginizi dusunebilir ve size mulakat icin davet gonderebilir.

Ozel guvenlik CV hazirlarken de daha once calistiginiz alanlara yer vermek, sektore yabanci olmadiginizi gosterecektir.

Calistiginiz Yerlerde Ne Gibi Gorevler Aldiniz ve Nasil Katkilar Sagladiginiz?
Guvenlik sektorunde calistiginiz yere gore alabileceginiz cok sayida gorev vardir. Bunlar genel olarak incelendigi zaman bazilari su sekilde gorulmektedir:

Caydiricilik yetenegine sahip, otoriter figur olmak
Izinsiz girisle ilgili yasa ve yonetmeliklerin uygulanmasi
Yogun trafik alanlarini koruma ve tum ziyaretcileri izleme
Ziyaretcilerin kimliginin veya gecis kartlarinin kontrol edilmesi veya gecis kartlarinin verilmesi
Metal dedektoru ve canta kontrolu guvenlik prosedurlerinin sorumlulugunu almak
Yasak alanlara erisimin ve fotografin engellenmesi
Koruduklari alanlarda rutin denetimler yapmak
Bakim calismalari ve acil durumlar sirasinda belirli alanlarin guvenligini saglama
Guvenlik kamerasi video monitorlerinde izleme faaliyetleri
Tetikte ve gozlemci kalmak ve supheli faaliyetleri bildirmek
Bunlar genel anlamda ozel guvenlik ile alakalidir. Ancak web sektorunde guvenlik dendiginde gorev ve sorumluluklar daha farklidir:

Kullanici erisim kontrollerini ve kimlik ve erisim yonetimi sistemlerini ayarlayin ve uygulama
Duzensiz faaliyetleri belirlemek icin ag ve uygulama performansini izleme
Guvenlik uygulamalarinin uyumlu oldugundan emin olmak icin duzenli denetimler gerceklestirme
Kotu amacli saldirilari engellemek icin uc nokta tespit ve onleme araclarini devreye alma
Uygulamalari otomatik olarak guncellemek icin yama yonetim sistemlerini kurma
Sirket ici ve buluttaki tum varliklarda kapsamli guvenlik acigi yonetim sistemlerini uygulama
IK ve/veya ekip liderleriyle birlikte calisarak calisanlari supheli etkinligin nasil belirlenecegi konusunda egitme
Bu bakimdan meslege gore sorumluklar da farklilasir. Bu bakimdan Ozel guvenlik CV hazirlarken daha once nerede calistiginiz ve bu kapsamda neler yaptiginiz da farklilasmaktadir. Dolayisiyla CV hazirlarken nasil gorevler aldiginiz belirtilmelidir. Ozel guvenlikte calissaniz bile her ozel guvenlik gorevlisinin farkli islemler yapabilecegi unutulmamalidir.

Toplam Tecrubeniz Ne Kadar?
Her meslekte toplam tecrube miktari onemlidir. Cunku tecrubeniz varsa bu egitime gereksinim duymadiginiz ya da kucuk bir egitim sonucu kisa surede ise baslayabileceginizi gosterir. Bunun yani sira sizden neler beklenebileceginin, potansiyel gorevlerinizin de farkinda olacagini dusundurur.

Bu bakimdan ozel guvenlik CV hazirliyorsaniz ve daha once tecrubeniz olmussa buna da yer vermeniz gerekir. Genel anlamda kac sene calistiginiz ve oradan neden ayrildiginiz bulunmalidir. Ozellikle firmalarin ayrilma sebeplerine onem verdigi unutulmamalidir.

Guvenlik sektorunde genellikle uzun sureli personeller arandigi icin bu her zaman goz onunde bulundurulmalidir.

Hakkinizda Bilgi Verebilecek Referanslar Neler?
Isverenler, ise aldiklari kisiden dogal olarak emin olmak, isi yapabilecegini bilmek ister. Bu nedenle ozellikle onceki calisma yerindeki isverenlerin kendi hakkinda ne dedigini buyuk onem tasir.

Bu bakimdan yaptiginiz isle ilgili size referans olabilecek kisiler varsa onlari da listenize eklemek gerekir. Boylece potansiyel yeni isvereniniz onlarla iletisim kurarak, sizin hakkinizda merak ettikleri sorulari sorabilir. Ozellikle olumlu gorusler daha iyi sonuclar almaniza imkan taniyabilmektedir.

Hangi Egitimlere ve Kurslara Katildiginiz? Hangi Belgeleriniz Var?
Guvenlik sektorunde calismak istiyorsaniz bununla ilgili bir universite bolumu okumak kadar egitimler de onemlidir. Cunku egitimler sektor uzerine tecrubeli kisilerin deneyimlerini dinlemenize, onlardan onemli fikirler almaniza yardimci olur. Boylece kendinizi gelistirebilir, sektorunuze daha fazla hakim olabilirsiniz.

Katilmis oldugunuz bu egitimleri ozel guvenlik CV icerisinde vermek de onerilmektedir. Boylece potansiyel isvereniniz sektoru ciddiye aldiginizi, kendini gelistirmeye onem verdiginizi de gorebilir. Katildiginiz kurslar da kendinize yeni bilgiler katmaniza olanak tanir.

Ozel guvenlik CV dosyasi icerisinde tum bu konulara dogru sekilde yer vermek, daha iyi sonuclar elde etmenize olanak taniyabilmektedir.

Guvenlik Sektorunde Basarili Olmak Icin Neler Yapilabilir?
Bir meslege adim attiktan sonra onda basarili olmayi herkes ister. Bunu saglamak icin neler yapilabilecegi bu nedenle onemlidir. Guvenlik sektorunu hedefliyorsaniz ilk olarak kendinizi sektor hakkinda guncel tutmaniz gerektigi unutulmamalidir. Bu ozellikle web guvenliginde yeni tehditlerin farkinda olmaniza ve bunlara guncel cevaplar verebilmenize olanak tanir.

Eger ozel guvenlik kapsaminda bir kariyer hedefliyorsaniz fiziksel anlamda da kendinizi gelistirmeye ozen gostermelidir. Ayrica guvenlikte dikkatin elden birakilmamasi gerektigi de asla unutulmamalidir. Bunlara ozen gostererek daha basarili bir kariyere sahip olmaniz mumkundur.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:05.