IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By CeReN

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2023, 08:54   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Para Harcamadan Yapilabilecek Cilt Bakimi Yontemleri

Cilt bakimi, kadinlarin ve erkeklerin gunluk rutinlerinin bir parcasidir. Cildimizin saglikli gorunmesi, kendimizi iyi hissetmemiz icin onemlidir. Ancak, cilt bakim urunleri oldukca pahali olabilir. Para harcamadan da cildimizi iyi bir sekilde bakimli tutmak mumkundur. Bu yazida, para harcamadan yapilabilecek cilt bakimi yontemleri hakkinda konusacagiz.

Temizlik: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cildimizi temiz tutmak, cilt bakiminin en onemli parcalarindan biridir. Cildimizde biriken kir ve yag, gozeneklerin tikanmasina ve sivilce olusumuna neden olabilir. Bu nedenle, cildimizi temizlemek icin birkac basit adim uygulayabiliriz.

Ilk adim, cildimizi temizlemek icin dogru urunleri kullanmaktir. Yagli bir cildiniz varsa, yagsiz bir temizleyici kullanabilirsiniz. Kuru bir cildiniz varsa, nazik bir temizleyici kullanmalisiniz. Cildinizi temizlerken, yuzunuzu ovusturmaktan kacinin cunku bu cildinizi tahris edebilir.

Ikinci adim, cildinizi her gun temizlemektir. Cildinizi sabahlari ve aksamlari temizleyin. Makyajinizi cikarmayi unutmayin cunku cildinize zarar verebilir. Cilt temizliginde dogal urunler de kullanabilirsiniz. Ornegin, hindistan cevizi yagi gibi yaglar, cildinizi temizler ve nemlendirir.

Nemlendirme: Cildinizi Nemlendirin

Cildimizi nemli tutmak, cilt sagligi icin onemlidir. Nemlendirici urunler, cildimizin nemi korumasina ve kirisIkliklarin olusmasini onlemesine yardimci olur. Para harcamadan da nemlendirici kullanabiliriz.

Dogal urunlerle cildimizi nemlendirebiliriz. Ornegin, bal, aloe vera ve hindistan cevizi yagi gibi urunler nemlendirici ozelliklere sahiptir. Bu urunler cildinize nem kazandirmak icin kullanilabilir. Cildiniz yagliysa, su bazli nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

Cildinizi nemli tutmak icin baska bir yontem de bol su icmektir. Vucudumuzun yeterli miktarda su almasi, cildimizin nemli ve saglikli gorunmesine yardimci olur. Gunde en az 8-10 bardak su icmeye ozen gosterin.

Para Harcamadan Yapilabilecek Cilt Bakimi Yontemleri
Beslenme: Beslenmenize Dikkat Edin

Cilt sagligimiz, beslenmemize baglidir. Dogru gidalari tuketmek, cildimizin saglikli ve isiltili gorunmesine yardimci olabilir. Cildinize yararli besinler tuketmek icin birkac oneri:

C vitamini acisindan zengin gidalar: C vitamini, cildinizi serbest radikallerden korur ve cildinize kolajen uretimini tesvik eder. Portakal, greyfurt, kivi ve cilek gibi meyveler, c vitamini acisindan zengin gidalardir.
E vitamini acisindan zengin gidalar: E vitamini, cildinizi gunes isinlarindan korur ve cildinizin daha saglikli gorunmesine yardimci olur. Badem, findik, avokado ve ispanak gibi gidalar, e vitamini acisindan zengindir.
Antioksidan acisindan zengin gidalar: Antioksidanlar, cildimizi serbest radikallerden korur ve cildimizin saglikli kalmasini saglar. Brokoli, lahana, havuc, domates ve balik gibi gidalar antioksidan acisindan zengindir.

Egzersiz: Egzersiz Yaparak Cildinizi Canlandirin

Egzersiz yapmak, sadece vucut sagligimiz icin degil, cilt sagligimiz icin de onemlidir. Egzersiz yapmak, kan dolasimini arttirir ve cildinizi canlandirir. Ayrica, egzersiz yapmak, stresi azaltir ve cildinizin daha saglikli gorunmesine yardimci olur.

Uyku: Yeterli Uyku Alin

Uyku, cilt sagligimiz icin onemlidir. Uykuda, cildimiz kendini yeniler ve toksinleri atar. Yeterli uyku almak, cildimizin daha saglikli ve parlak gorunmesine yardimci olur. Gunde en az 7-8 saat uyumaya ozen gosterin.

Stres: Stres Yonetimi Onemlidir

Stres, cildimizin sagligini etkileyebilir. Stres hormonlari, ciltte inflamasyona ve akneye neden olabilir. Stresi yonetmek icin yoga, meditasyon veya derin nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Ayrica, stresi azaltmak icin hobiler edinmek ve kendinize zaman ayirmak da faydali olabilir.

Para Harcamadan Yapilabilecek Cilt Bakimi Yontemleri
Uygun Makyaj Urunleri: Dogru Makyaj Urunlerini Secin

Cilt sagligimiz icin, kullanacagimiz makyaj urunlerini dikkatli secmemiz gerekiyor. Iyi bir makyaj, cildinizi kaplamaz, cildinizin hava almasini saglar ve cilt sagliginizi destekler. Ayrica, cildinizi temizledikten sonra yuzunuze uygun bir nemlendirici kullanmayi unutmayin.

Gunes Koruyucu: Gunesten Korunun

Gunes isinlari, cildimizi olumsuz etkileyebilir. Gunese maruz kalmak, cildinizin yaslanmasina ve lekelenmesine neden olabilir. Ayrica, gunes isinlari, cilt kanserine neden olabilir. Bu nedenle, gunese cikmadan once mutlaka gunes koruyucu kullanin. En az 30 faktorlu bir gunes koruyucu kullanmaya ozen gosterin ve gunes isinlari en yogun oldugu saatlerde (ozellikle 10:00-16:00 saatleri arasinda) gunese cikmaktan kacinin.

Cilt Bakimi Aliskanliklarinizi Degistirin

Cildinize iyi bakmak, birkac basit aliskanligi degistirmenizle baslayabilir. Ornegin, sicak su yerine ilik su kullanarak cildinizi yikayabilirsiniz. Sicak su, cildinizin dogal yaglarini yok eder ve cildinizi kurutur. Ayrica, yuzunuzu ovusturarak kurulamaktan kacinin, cildinizi tahris edebilirsiniz. Bunun yerine, yuzunuzu hafifce kurulayin.

Cildinize zarar verebilecek diger aliskanliklar arasinda sigara icmek ve alkol tuketmek yer alir. Sigara icmek, cildinizi yaslandirir ve cilt kanseri riskini artirir. Alkol tuketmek, cildinizin nemini azaltir ve cildinizi kurutur. Bu nedenle, mumkunse sigara icmeyin ve alkol tuketiminizi sinirlandirin.


ALİNTİ ~
CeyLaN bunu beğendi.
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:40.