IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2023, 14:16   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gelinim Mutfakta Helva-i Hakani Tarifi

MALZEMELER
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
50 gr bugday nisastasi
60 gr pirinc unu
300 ml sut
125 gr tereyagi
300 ml bal
125 gr badem
150 gr kaymak
TARIF
Kabuklarini soyduktan sonra birkac bademi susleme icin ayirip kalani havanda dovun. Nisasta ve unlari bir kapta karistirin.
Ayri bir yerde sutu kaynatip icine bali ekleyin ve sicak tutun. Tereyagini tencerede eritip ocagi kapatin. Yag biraz soguyunca unu ilave edin.
Ocagi tekrar acin ve unu tahta kasIkla karistirarak kavurun. Bademleri ilave edip kisIk ateste rengi degisene kadar kavurun.
Ocagi iyice kisip sicak sut ve bal karisimini ilave edin. Tahta kasIkla iyice karistirin. Tencerenin uzerine kagit havlu ortun ve kapagini kapatip 20 dakika dinlenmeye birakin.
Kaymagi kucuk parcalara bolun ve helva ilikken uzerine ilave edin. Karistirip tercihe gore gul suyu veya tarcinla susleyin.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:38.