IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2023, 12:24   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart PsIkolojik Terapi Nedir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bir bireyin psIkolojik rahatsizliklarini tedavi etmek icin kullanilan bir dizi teknik, yontem ve surectir. PsIkolojik terapi, genellikle bir terapist veya psIkolog tarafindan yonetilen bir surectir ve bireysel, cift veya grup seanslari seklinde gerceklestirilir. Bu terapi, bir kisinin zihinsel, duygusal ve davranissal sorunlarina odaklanir ve bu sorunlarin kokenlerini anlamaya ve cozmeye yardimci olur.

PsIkolojik terapi, bircok farkli yaklasim kullanir. Bu yaklasimlar, psIkoterapistin ozelliklerine, bireyin ihtiyaclarina ve terapi amacina gore degisebilir. Bazi yaygin terapi yaklasimlari arasinda bilissel davranisci terapi, psIkanaliz, insan merkezli terapi, psIkodinamik terapi, davranisci terapi, aile terapisi ve cift terapisi bulunur.

PsIkolojik Terapi Odak Noktasi
PsIkolojik Terapi nedir?
Bilissel davranisci terapi, dusunce ve davranis arasindaki iliskiye odaklanir. Bu terapi, bir kisinin kotu hissetmesine neden olan olumsuz dusuncelerini degistirmeyi amaclar. PsIkanaliz, bilincalti dusuncelerin, duygularin ve deneyimlerin ustesinden gelmeye calisir. Insan merkezli terapi, bir bireyin duygusal ihtiyaclarina odaklanir ve onlarin kendini gerceklestirme potansiyellerine ulasmasina yardimci olur

PsIkolojik Terapinin Faydalari

PsIkolojik terapi, bircok farkli psIkolojik rahatsizligi tedavi etmek icin kullanilabilir. Bunlar arasinda depresyon, anksiyete bozukluklari, yeme bozukluklari, uyusturucu ve alkol bagimliligi, bipolar bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, travma sonrasi stres bozuklugu ve sizofreni yer alir.

PsIkolojik Terapi nedir?
PsIkolojik terapinin bir diger faydasi, bir kisinin zihinsel sagligina iliskin bilgi ve farkindaligi arttirmasidir. Terapi, bir bireyin duygusal ve davranissal sorunlarinin altindaki nedenleri kesfetmelerine yardimci olur. Bu, bir kisinin kendi kendine yardim etme becerilerini gelistirmesine ve gelecekte benzer sorunlari onlemeye yardimci olur.

Bir psIkolojik terapi seansi genellikle bir saat surer ve haftada bir kez yapilir. Ancak, bir kisinin ihtiyacina ve terapistin tavsiyelerine gore bu sIklik artabilir veya azaltilabilir. Terapi genellikle belirli bir sure boyunca yapilir, ancak bu sure bireysel ihtiyaclara gore degisebilir.

PsIkolojik terapi seanslari, gizlilik ve guvenilirlik acisindan son derece onemlidir. Terapistler, hastalarinin gizliligini korumak ve guvenilir bir ortam saglamak icin yemin ederler. Bu, hastalarin rahat ve guvende hissetmelerini ve terapi surecinden en iyi sekilde yararlanmalarini saglar.

PsIkolojik terapi, bircok farkli sekilde erisilebilir. Bircok terapist, hastalarinin ihtiyaclarina gore online terapi seanslari da sunmaktadir. Bu, daha fazla kisinin terapiye erismesini saglar ve terapi seanslarinin daha erisilebilir hale gelmesine yardimci olur.

Kabaca psIkolojik terapi, bir bireyin zihinsel sagligina yonelik bir tedavi yaklasimidir. Bu terapi, bircok farkli yaklasim kullanir ve bircok farkli psIkolojik rahatsizligi tedavi etmek icin kullanilabilir. PsIkolojik terapi seanslari, gizlilik ve guvenilirlik acisindan son derece onemlidir ve hastalarin rahat ve guvende hissetmelerini saglar. PsIkolojik terapi, bir bireyin kendi kendine yardim etme becerilerini gelistirmesine ve gelecekte benzer sorunlari onlemeye yardimci olur.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:06.