23 Mart 2023, 11:09 | #1 |
Gelinim Mutfakta Citir Mutancana Tarifi
MALZEMELER
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 12 adet arpacik sogan 3 dis sarimsak 2 yemek kasigi tereyagi 2 yemek kasigi zeytinyagi 1 yemek kasigi un 3 su bardagi sicak su 1/2 cay bardagi kuru uzum 5 adet kuru incir 5 adet kuru erik 1/2 cay bardagi cig badem 1 yemek kasigi sumak 1 yemek kasigi bal 1 tatli kasigi tuz TARIF Isittiginiz tencereye tereyagini alin ve eritin. Zeytinyagini ve ardindan etleri ekleyip iyice kavurun. Etlerin her tarafi renk alinca arpacik soganlari ve sarimsaklari ekleyin. Etler suyunu cekince un ekleyin ve karistirin. Unun kokusu cikinca, suyu ekleyin ve tencerenin altini kisin. Kapagi kapali bir halde pisirin. Pisip pismedigini, soganlari bicakla delerek kontrol edin. Sicak suda bekletilmis kuru uzumleri, erikleri, incirleri, bademleri, sumagi, bali ve tuzu ekleyin. Nazikce karistirin. Kapagini kapatip kisIk ateste 1-2 dakika daha pismesini bekleyin ve altini kapatip 15-25 dakika dinlenmeye birakin. ALİNTİ ~
________________
Bizde MutSuz Olalim ~
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|