IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2023, 10:08   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sararan Kiyafetler Nasil Beyazlatilir?

Kiyafetlerin zamanla sararmasi, bircok insanin karsilastigi yaygin bir sorundur. Bu durum, kiyafetlerin gorunumunu ve kullanim omrunu etkileyebilir. Peki, kiyafetler neden sararir ve bunu onlemek icin neler yapilabilir? Bu sorularin cevaplarini bu makalede ele alacagiz.
Kiyafetlerin sararmasina neden olan etkenler sunlardir:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kiyafetlerin sararmasinin ana nedeni gunes isigidir. Ultraviyole (UV) isinlari, kumasin renk pigmentlerini bozar ve bu da sararmaya yol acar. Bu nedenle, dogrudan gunes isigina maruz kalan kiyafetler, ozellikle acik renkli olanlar, daha hizli sarar.
Ter
Ter, kumasta birikerek sararmaya neden olabilir. Bu ozellikle beyaz kiyafetler icin gecerlidir. Terin icerdigi asitler, kumasin rengini bozarak sararmaya neden olabilir.
Deodorant
Deodorant kullanimi da kiyafetlerin sararmasina neden olabilir. Deodorantlarda bulunan kimyasallar, kumasta birikerek sararmaya yol acabilir.
Yaslanma
Kumasin yaslanmasi da sararmaya neden olabilir. Kullanim omru boyunca maruz kaldigi asinma, yipranma ve yikama islemleri zamanla sararmaya yol acabilir.
Kuf
Kiyafetler, nemli ortamlarda kuf olusumuna neden olabilir. Kuf, kumasin rengini bozar ve sararmaya yol acabilir.

Kiyafetlerin Sararmasini Nasil Onleriz?
Sararan Kiyafetler Nasil Beyazlatilir?
Kiyafetlerin sararmasina onlemek amaciyla su noktalara dikkat edebilirsiniz:
Gunes Isigindan Koruyun
Kiyafetlerinizi dogrudan gunes isigindan koruyun. Gunes isigina maruz kalmayacak sekilde bir dolap veya gardirop kullanin. Ayrica, kiyafetlerinizi asmak yerine katlayarak muhafaza etmeniz de sararmayi onleyebilir.
Ter ve Deodorant Lekelerine Dikkat Edin
Kiyafetlerinizde ter ve deodorant lekeleri varsa, bunlari hemen cikarin. Bu, sararma olasiligini azaltabilir. Tedbir amacli terleyen bolgelerde kiyafetlerinizin altina bir astar kullanabilirsiniz.
Kuru Temizleme
Kiyafetlerinizin ozellikle hassas kumaslardan yapilmissa kuru temizleme yapin. Kuru temizleme, kiyafetlerinizi kumasa zarar vermeden temizler. Boylece sararma da gorulmez. Ayrica, kuru temizleme islemi kiyafetlerinizi dezenfekte eder. Boylece bakterilerin ve kuf olusumunun onune gecebilir.
Havalandirma
Kiyafetlerinizi duzenli olarak havalandirin. Nemli ortamlar kiyafetlerin kuflenmesine ve sararmasina neden olabilir.
Dogru Deterjan ve Yikama
Kiyafetlerinizi dogru deterjan ve yikama yontemleriyle yikayin. Ozellikle beyaz kiyafetlerde renk atma riski daha yuksektir. Bu nedenle, beyaz kiyafetleri sicak suda degil, soguk suda yikayarak renk atma riskini azaltabilirsiniz.

Sararan kiyafetler nasil beyazlatilir?
Sararan Kiyafetler Nasil Beyazlatilir?
Sararan kiyafetler, kullanim sIkligina ve yikama yontemine bagli olarak zamanla beyazliklarini kaybedebilirler. Ancak endiselenmeyin, sararan kiyafetleri beyazlatmak icin bircok yontem bulunmaktadir. Bu makalede, sararan kiyafetleri beyazlatmanin en etkili yontemlerini aciklayacagim.
Sodyum Karbonat ile Beyazlatma
Sodyum karbonat, camasir suyu kullanmak istemeyenler icin iyi bir beyazlatma maddesidir. Kiyafetler yikama oncesinde sodyum karbonat ile suda bekleterek beyazlatilir. Bu yontemi kullanmak icin oncelikle bir camasir kabina sicak su doldurun ve icine 2-3 yemek kasigi sodyum karbonat ekleyin. Suyu karistirin ve kiyafetleri bu suda birkac saat bekletin. Daha sonra kiyafetleri normal sekilde yikayin.
Limon Suyu ile Beyazlatma
Limon suyu, dogal bir beyazlatma maddesi olarak kullanilabilir. Limonun icindeki sitrik asit, kiyafetlerin sararmis bolgelerindeki lekeleri cikarir. Bu yontemi kullanmak icin, oncelikle bir camasir kabina sicak su doldurun ve icine birkac limonun suyunu sIkin. Kiyafetleri bu suya batirin ve birkac saat bekletin. Daha sonra kiyafetleri normal sekilde yikayin.
Oksijenli Su ile Beyazlatma
Oksijenli su, camasir suyuna benzer bir etkiye sahip ancak daha guvenlidir. Bu yontemi kullanmak icin, oncelikle bir camasir kabina sicak su doldurun ve icine 1/2 fincan oksijenli su ekleyin. Kiyafetleri bu suya batirin ve birkac saat bekletin. Daha sonra kiyafetleri normal sekilde yikayin.
Beyazlatici Kullanma
Beyazlatici, sararmis kiyafetleri beyazlatmanin en yaygin yontemlerinden biridir. Ancak, dogru kullanilmadiginda kiyafetlerinize zarar verebilir. Bu nedenle, beyazlatici kullanmadan once mutlaka talimatlari okuyun. Kiyafetleri beyazlatici ile yikamadan once, beyazlaticiya maruz kalabilecek diger giysileri cikarin. Beyazlaticiyi dogrudan kiyafetlerin uzerine dokmeyin. Beyazlaticiyi sicak su ile seyreltin ve kiyafetlerinizi bu suya batirin ve birkac saat bekletin. Daha sonra kiyafetleri normal sekilde yikayin.
Sirke ile Beyazlatma
Sirke, dogal bir temizleyici ve beyazlaticidir. Bu yontemi kullanmak icin, oncelikle bir camasir kabina sicak su doldurun ve icine bir fincan sirke ekleyin. Kiyafetleri bu suya batirin ve birkac saat bekletin. Daha sonra kiyafetleri normal sekilde yikayin. Sirke kokusundan endise ediyorsaniz, kiyafetleri yikamadan once birkac kez durulayin.
Dogal Gunes Isigindan Yararlanma
Dogal gunes isigi, kiyafetleri beyazlatmak icin dogal bir yontemdir. Kiyafetleri dogrudan gunes isigina maruz birakarak beyazlatma islemi gerceklesir. Bu yontemi kullanmak icin, oncelikle kiyafetleri yikayin ve nemli sekilde disariya asin. Kiyafetlerin gunes isigina maruz kalmasi icin uygun bir yer secin ve birkac saat boyunca bekletin. Daha sonra kiyafetleri iceri alin ve kurutun.
Sararan kiyafetleri beyazlatmak icin bircok farkli yontem bulunmaktadir. Hangi yontemin en iyi sonucu verecegi, kiyafetlerin durumuna ve kisisel tercihinize bagli olacaktir. Ancak, bu yontemlerin her biri, sararan kiyafetleri beyazlatmak icin etkili bir secenektir. Bu yontemleri deneyerek, kiyafetlerinizin ilk gunku gibi beyaz kalmasini saglayabilirsiniz.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:07.