IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2023, 10:55   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Papatya Cayinin Sakinlestirici Etkisi Var Mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bahar aylarinda kirlari susleyen oldukca guzel bir cicektir. Beyaz ve sari renkleri vardir. Saclari suslemek icin taclari yapilir. Goruntu olarak guzel olmasinin yaninda sagliga faydalari acisindan da oldukca onemlidir. Tarihin ilk caglarindan beri sifali bitki olarak kullanilmistir. Ayrica sabun ve benzeri temizlik maddelerinin bilesiminde de kullanilir.
Papatya suda kaynatilarak elde edilen suyu ile saclar yikandiktan sonra son kurulama suyu olarak kullanilirsa saclari besler. Cilde de oldukca faydalidir. Papatya suyu buz haline getirerek cilde surulebilir. Ya da papatyadan yapilan cay icilirse regl agrilarina, bagirsak sisteminin daha iyi calismasina, rahat sindirime, kan sekerinin dengelenmesine, mide bulantilarina, mide ve bagirsak kramplarina, agiz icindeki yaralara, bogaz enfeksiyonlarina, tansiyon degerlerinin dengelenmesine, ses kisIkligina iyi gelir BagisIklik sistemini guclendirir. Sinuziti olan hastalarda buharindan yararlanabilir.

Papatya Cayinin Sakinlestirici Etkisi Var Mi?
Papatya cayinin on plana cikmis en cok bilinen faydasi sakinlestirici ve stres giderici etkisidir. Gunluk hayatin temposu icinde vucut bedensel oldugu kadar zihinsel olarak oldukca yorulur. Sinir, stres once psIkolojiyi ve devaminda da beden sagligini bozar. Bunun icin zaman zaman vucudu rahatlatici takviyeler almak gerekir. Iste papatya cayi da boyle durumlarda kurtaricidir. Sinirleri gevsetir. Daha rahat uyku saglar. Zaten rahat bir uyku uyuyan kisi psIkolojik olarak da kendini daha rahat hisseder.
Papatya cayi paketlenmis olarak marketlerde satildigi gibi evlerde de kolaylikla yapilabilir. Kurutulmus papatya once yikanir ve daha sonra kaynatilip , demlendikten sonra icilir. Dikkat edilmesi gereken bu cayin demlendikten sonra icilmesidir. Ozellikle regl agrilari icin iciliyorsa ilik icilmesi gerekir. Yalniz tum bitki caylarinda oldugu gibi kontrolsuz icilmemelidir. Ilac kullanan, hastaligi olan kisiler mutlaka hekimlerine danismalidir. Hicbir bitki cayi tek basina tedavi amacli kullanilmamalidir.
Papatya cayini aksam yemeginden sonra icmek vucudun rahatlamasini sagladigi gibi daha rahat uykuya dalmayi saglar. Ozellikle agir yemeklerin sindirilmesini de saglar. Ilik bir dustan sonra gunde 1 bardak icmek yeterli olacaktir. Kas ve iskelet sistemini kisi daha iyi hisseder. Tatlandirmak icin bal kullanilmasi ya da sekersiz icilmesi daha faydali olacaktir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:36.