IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By CeReN

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2024, 14:49   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ona Buna Bulunacak Bahane Yok

Hayatin neden istedigin gibi degil? Bu soruya verdigin cevap her neyse, belki de bir bahanedir. Bahanelerden kurtulmak gerektigini biliyorsun degil mi? Ona, buna bulunacak bahane yok! Cunku, basarili insan, her turlu engele ve zorluga ragmen calismaya devam edendir. Eger engelleri birer bahane haline donusturursen, bu senin ilerlemenin durdugu anlamina geliyor. Oysa; kendine yapabilecegin en buyuk kotuluk teslim olmak!

Bugun boyle bir yaziyi hazirlarken buldum kendimi. “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]” diye sordum kendi kendime. Genelde kafam neyle mesgulse veya ilgimi o gun ne cektiyse, o konuya yogunlasiyorum. Biraz dusununce; bugunun aslinda dune gore benim icin daha aydinlik oldugunu fark ettim. Halbuki yasadiklarimda pek bir degisIklik yoktu. Yalnizca ruhum yasadigi zorluklar karsisinda dun pes etmis bir haldeydi, bugunse biraz guc toplamis bir sekilde uyanmistim ve gunun ilerleyen saatlerinde yapilacaklar listeme birkac “tamamlandi” isareti ekleyebilmistim. Rahatladigimi fark ettim. Kendimi zorlamak ve bir sekilde yola devam etmek iyi geldi. Fark ettim ki; pes etmemek gercekten de cok iyi bir ilac.


Sen kac yasindasin? Kim bilir kac tane zorlukla basa ciktin, kacindan yara aldin, kacindan yirttin… Belki zenginsin, belki de fakir. Belki de dag gibi engellerle ufacik yaslarda bogustun, acilarla yuzlestin. Digerleri neden senin kadar zorlanmiyor diye belki de kimi zaman isyan dahi ettin. Belki sen de kendini baskalariyla mukayese etmenin ne kadar da yersiz oldugunu, asil onemli olanin engelleri asmak ve basarmak oldugunu gordun. Bilemiyorum. Belki de basaramadigin seyler yuzunden etrafini dante dante bahanelerle ordun. Hatta “kader” dedin. Tum engelleri onune kader koymustu, oyle mi?


Elbette degil. Engellerin cogu zaman kendi ellerinle konulmus bariyerler oldugunu biliyorsun. Begenmiyorsan git ve onlari kaldir. Kadere bahane bulma. Eger kendine engelsiz ve basarilarla dolu bir hayat istiyorsan, o halde oncelikle yapabilecegine inan ve sonra da calis! Yilmadan, bikmadan, sIkilmadan calis. Her sartta calis. Yok moralinin duzelmesini, yok icinden gelmesini filan bekleme. Gorev gorevdir. Yapilmasi gereken isleri bir bir yoluna koy ve bak gor; kendini daha iyi hissedecek ve yola daha kolayca devam edeceksin. Onune cikan engelleri sadece birer “durum” olarak gorecek ve boylelikle kendini, onlari asma yonunde konumlandiracaksin.

Bu mucadelelerden belki de milyonlarcasiyla gecip gidecek hayatimiz. Bence insanin eline gecen tek sey hedefini basarmanin verebilecegi haz.

Sunu altini cizerek, tekrar soylemek istiyorum: Eger bahane varsa, mucadele yoktur, basari yoktur!

Basarili olmak icin cok yogun calismaktan ziyade, az az da olsa sureklilige ihtiyac var. Hizli kosup yari yolda kesildikten sonra, ne anladim ben o isten! Yavas ama kararli adimlarla ilerlemek, dinlenme molalari disinda duraksamamak bence hepimizi hedefledigimiz yasama goturecek sihirli bir yontem. Bu mantigi siz de ister ozel hayatinizda, ister is hayatinizda degerlendirebilirsiniz. Secim sizin.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hobby bunu beğendi.
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:20.