IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2024, 14:38   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Katarakt Tedavisi Ile Bulanik Gormekten Kurtulmak Mumkun

Bircok kisi ‘gozume perde indi’ seklinde sIkayetler ile doktora basvurmakta, bunun en onemli nedeni gorme kalitesinde buyuk olcude yasanan gerilemedir. Kisi nesneleri net goremez ya da bulanik gormeye baslar. Bu durum kisinin yasam kalitesini onemli olcude etkiler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kimi zaman tek goz kimi zaman ise her iki gozde birden gorulebilir.

Katarakt ameliyati oncesi hastanin detayli muayenesi yapilarak kirma kusurlari tespit edilir bu sayede kiside kirma kusuru var ve katarakt ameliyati sonrasi gozluk kullanmak istemiyorsa, Trifokal mercekler kullanilarak kirma kusurlarinin da tedavisi cok odakli mercekler ile saglanabilir.

Katarakt ameliyati nedir?
Katarakt ameliyati gozun saydamligini kaybetmis olan merceginin alinarak yerine yeni bir goz merceginin yerlestirilmesidir. Katarakt, sIklikla yasa bagli olarak ortaya ciksa da dogumdan itibaren her yasta gorulebilir. Kimi zaman kisilerin cesitli hastaligina bagli gelisebilir ya da bir darbe sonucu olusabilir.

Katarakt ameliyati kac gunde iyilesir?
Operasyondan hemen sonra ayni gun hasta taburcu edilir ve ertesi gun kontrole cagirilir. Genellikle iki goz ayni gun tedavi edilmez; bunun sebebi ise yasanabilecek komplikasyon riskini en aza indirmektir.

Katarakt ilerledikce sertlesir bu durum iyilesme suresinin uzamasina neden olabilecegi icin tedavisini geciktirmeden yapilmasi gereklidir. Genellikle tam iyilesme 10 – 15 gun icinde iyilesme gerceklesir.

Verilen damlalarin aksatilmamasi bu sureci hizlandirmak icin onemli bir nokta olacaktir.

Katarakt ameliyati sonrasi
Yapilan tedavi sonrasi hastada farkli bir kirma kusuru bulunmuyorsa eski gorme seviyesine kisa surede ulasacaktir. Ancak kirma kusuru bulunan kisilerin gormede duzelme yasanirken gozluk ihtiyaci ortadan kalkmayacaktir.

Bu nedenle gozluk kullanmadan hayatina devam etmek isteyen katarakt hastalarinin operasyon oncesi cok odakli mercekler hakkinda bilgi almasi ve buna bagli olarak bir planlama yapilmasi gereklidir. Katarakt ameliyati olan kisi modern yontemler sayesinde daha kisa surede gunluk yasantisina hizla geri donebilir.

Katarakt ameliyati ne kadar surer?
Operasyon yaklasIk olarak tek bir goz icin 15 – 20 dakika surmektedir. Eger kisinin iki gozunde de katarakt varsa katarakt doktorun belirleyecegi araliklarda operasyon gerceklestirilir.

Katarakt ameliyati oncesi yapilmasi gereken tahliller
Genellikle bircok kisi belirtiler sonrasi muayene geldiginde hastaliginin katarakt oldugunu ogrenir. Katarakt operasyonu gerceklestirilecek kisilere kapsamli genel muayenesi disinda bir dizi tetkik yapilir; korneanin saydamligi, kataraktin yapisi, mercegin pozisyonu, goz bebeginin genisligi, retinanin durumu detayli olarak incelenir ve daha sonra doktorun planlamasi uzerine ameliyat gerceklestirilir.

Katarakt tedavisi var mi?
Olusmus bir kataraktin ilac veya gozlukle tedavisi mumkun degildir. Katarakt hastaliginin tek tedavisi ameliyattir.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:59.