IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Hobby

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2024, 15:37   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Muş..

Muş Merkezde Gezilecek Yerler

Tarihi Murat Köprüsü


Selçuklu Dönemi eseri olan Tarihi Murat Köprüsü, günümüzde de aktif olarak kullanılan ve yaklaşık 140 metre uzunluğunda olan önemli bir eserdir.




Hacı Şeref Cami




Yine Selçuklu Dönemi’ne ait olan Hacı Şeref Cami, Aslanlı Han içerisinde konumlanmakta olup kare planlı bir camidir. Muş merkezde gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alır.

Kutsal Havariler Manastırı



Arak Manastırı olarak da bilinen Kutsal Havariler Manastırı, Aziz Aydınlatıcı Grigor tarafından yapılmış ve Muş merkezde bulunan Kepenek Köyü’nde konumlanmaktadır. Önemli bir ibadethane olan manastır Ermeni kırımı ile havaya uçurulmuştur. Ne yazık ki günümüze sadece kilise harabeleri kalan manastır misafirlerimiz tarafından mutlaka ziyaret edilmelidir. Muş'ta gezilecek yerler arasında bulunan Kutsal Havariler Manastırı'nı mutlaka
görmelisiniz.

Ulu Cami



Moloz taşından inşa edilmiş olan Ulu Cami’nin kitabesi yoktur. Dikdörtgen planı olan Ulu Cami ortasında kubbe ve yanlarında beşik tonoz ile örtülmesi ile oluşmuştur. Kale Mahallesi’nde bulunan ve merkezde olmasından kaynaklı kolay bir ulaşıma sahip olan cami mutlaka gezilmelidir ..

Malazgirt Kalesi



Şehir merkezine uzak konumlanış Malazgirt Kalesi, horasan harcı ve siyah taşlardan inşa edilmiş olup Malazgirt Zaferi sonrası bu ismi kazanmıştır. Çok eski dönemlerden günümüzü kadar sağlam bir şekilde ulaşmış olan kale, tarihte çok fazla savaşa tanıklık etmiş olup Muş’a gelen misafirlerimiz tarafından mutlaka görülmesi gereken bir eser. Muş’ta gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen mekandır.


Hamurpet Gölü




Hamurpet Gölü, yılın her döneminde ziyaretçiler tarafından ilgi gören bir yerdir. Doğasıyla görsel şölen sunan göl muhteşem bir görünüme sahiptir. Rengarenk çiçekler ve kuş cıvıltıları burayı adeta bir cennete dönüştürüyor.

Harika manzara ve bitki örtüsüne sahip olan Hamurpet Gölü’ne mutlaka gelmelisiniz. Varto ilçesine bağlı olan göle özellikle de ilkbahar aylarında gelebilirsiniz. Adeta harikalar diyarı ve Muş’un doğal güzelliklerinden olan Hamurpet Gölü ilgi gören bir yerdir. Muş gezilecek yerler listesinde bulunan gölü ziyaret edebilirsiniz

Haçlı Gölü




Haçlı Gölü Haçlı Gölü, Bulanık ilçesinde bulunur ve şehir merkezine 115 km uzaklıktadır. Haçlı Gölü aynı zamanda Bulanık Gölü veya Kazan Gölü olarak da adlandırılır. Bulanık Gölü olarak adlandırılmasının nedeni suyun bulanık bir görünüme sahip olmasıdır.

Sazan ve alabalık gibi denizaltı canlılar bu gölde yaşar. Gölün çevresi dağ ve ova ile bambaşka bir manzara sunar. Dolayısıyla Muş’a geldiğiniz zaman Haçlı Gölü’nü listenize eklemenizi öneriyoruz. Muş’ta gezilecek en iyi 20 yer listesindeki göl, benzersiz manzarasıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.


Kaz Gölü



Kaz Gölü, Malazgirt ilçesine bağlı olan tabiat alanıdır. Gaz Gölü olarak da adlandırılan göl karstik oluşumludur. Tuzlu ve acı bir suya sahiptir.

Doğasıyla güzel manzaralar sunan gölün çevresi sazlıklarla donatılmıştır. Özellikle de ilkbahar aylarında çeşitli göçmen kuşları buraya akın etmektedir.


Yeşil Muş Ovası




Yeşil Muş Ovası, şehir merkezinde yer alır ve Türkiye için en önemli ovalardan biridir. Zira Yeşil Muş Ovası Muş Ovası Türkiye’nin en büyük ovalarından biri olma özelliğine sahiptir. Coğrafi oluşumundan bahsetmek gerekirse 3. Jeolojik dönemine kadar bulunduğu alanda sadece bir birikinti vardı. Ancak yer kabuğunun hareketiyle bu birikinti çöküntü haline gelerek günümüzdeki Muş Ovası’nı oluşturmuştur.

Günümüzde ise Muş’un verimli toprakları burada olduğu için tarım faaliyetleri yapılmaktadır. Muhteşem lale, otlak alanları ve çeşitli kuş türleriyle muhteşem manzaralar sunar. Eğer yemyeşil ve çeşitli canlı türlerin bulunduğu doğada vakit geçirmek isterseniz Muş Ovası’na mutlaka gelmelisiniz. Muş Ovası, Muş gezilecek yerler listesinde kendisine çok özel bir yer ediniyor.

Bulanık Ovası ♥️




Bulanık Ovası, şehrin doğusunda yer alan 525,2 metrekare alana sahip doğal oluşumlu bir yerdir. Oldukça büyük bir alana yayıldığı için Türkiye açısından da önemi büyüktür. Muş’un verimli topraklarına sahip olduğu için besin kaynaklarını canlılara sunar. Dolayısıyla berrak havası ve bereketli toprakların olduğu Bulanık Ovası’nı keşfetmenizi tavsiye ediyoruz.

Liz Ovası



Liz Ovası, Bilican Dağları ve Murat Ovası arasında konumlanan doğal bir alandır. 160 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan ovanın yüzey şekli dalgalıdır. Yüksek rakımda bulunan ovada aynı zamanda meracılık yapılır. Dolayısıyla küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve tahıl üretimi buradaki verimli topraklardan sağlanır.

Murat Irmağı




Murat Irmağı, Van Gölü’nün kuzeyinde bulunan Aladağ’dan doğmuştur. Aynı zamanda Fırat Irmağı’nın iki kola ayrılan uzun kollarından biri de Murat Irmağı’dır. Birçok dere ve ırmakla birleşerek akarak farklı ovalardan da geçer.

Aynı zamanda Beyhan Barajı ve Kaleköy Barajı’nın ırmak üzerinde yer aldığı görülür. Muş gezilecek yerler listesinde bulunan Murat Irmağı, tatilinizin çok daha özel geçmesini sağlayacaktır.


Güzeldağ Kayak Merkezi




Muş her yıl yoğun kar alan bir ilimiz. Buranın kar kalitesi yükse olduğundan dolayı sezon hareketli geçiyor. Antrenörlerimiz eşliğinde başarılı sporcular yetiştiriyoruz. Kayakta yetenekli sporcularımız var. Kış döneminde hafta sonları yaklaşık 1000 kişi burada kayak yapıyor. Sezon boyunca binlerce kişi merkezimizde zaman geçiriyor. Kayak merkezimize çevre illerden ve Muş'tan yoğun talep oluyor. 1400 ve 1600 metre uzunluğunda 2 pistimiz bulunuyor. Telesiyej sistemimiz hazır, kar motoru ve snowtrack aracımız mevcut. Her şey hazır. Kar yağmasıyla tüm vatandaşlarımızı ve kayakseverleri Muş'a bekliyoruz

Bilican Dağları



Bilican Dağları, Bulanık ilçesinde yer alır ve 2950 metre rakımlıdır. Oldukça yüksek rakımda yer almasıyla yaz harici diğer mevsimlerde karlıdır. Seyrek meşe ağaçlarından bitki örtüsü coğrafi özellikleri arasındadır. Bulanık ve Liz Ovaları arasında bulunan Bilican Dağları’nın doğusunda Süphan Dağı’na uzantısı vardır.



Alıntı..




Hobby bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Şubat 2024, 15:42   #2
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Vartoya gitmiştim çok güzel havası suyu her yeri muhteşem

She bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:45.