IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 Post By Hobby
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Hobby

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2024, 18:18   #1
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aydin

Türkiye’nin en kalabalık yirminci ili olan Aydın, Ege bölgesindedir. Bununla beraber Aydın ilinin kuzeyinde İzmir, güneyinde Muğla, doğusunda Denizli ve batısında Ege Denizi vardır.

Turizm ve tarım açısından öneme sahip olan Aydın son derece gelişmiştir. Antik uygarlıklara ev sahipliği yapmış Aydın ili doğal güzelliklerle doludur. Tarih boyunca verimli toprakları ve tarihi yerlerden bir çoğu ile yerli ve yabancıların uğrak noktası olmuştur.

Denize dik uzanan dağlar ve ovaları ile Aydın ilinde maki bitki örtüsü hakimdir. Zeytinlikler ve meyve bahçeleri büyük bir alan kaplar. Bunun yanı sıra tarihi alanları da bir hayli fazladır. İşte Aydın gezilecek yerler için en iyi 50 yer!


Aydın’da Gezilecek En İyi 50 Yer


1. Aydın Arkeoloji Müzesi
2. Aydın Tekstil Parkı
3. Tales Matematik Müzesi
4. Adnan Menderes Demokrasi Müzesi
5. Forum Aydın
6. Pınarbaşı Mesire Alanı
7. Kavaklıburun Koyu
8. Sevgi Plajı
9. Afrodisias Müzesi
10. Sağtur Plajı
11. Oleatrium Zeytinyağı Tarihi Müzesi
12. Nevzat Biçer Parkı
13. Akademi Koyları
14. Papaz Hamamı Plajı
15. Long Beach
16. Nazilli Etnografya Müzesi
17. Milet Müzesi
18. Karasu Koyu
19. Cennet Koyu
20. Vettur Plajı
21. Cihanoğlu Külliyesi
22. Nasuh Paşa Külliyesi
23. Altınkum Plajı
24. Radon Termal Kaplıca Kür Merkezi
25. Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi
26. Tralleis Antik Kenti
27. Club Tarhan Beach
28. Manastır Koyu
29. Saplı Ada
30. Kadınlar Plajı
31. Tavşanburnu Tabiat Parkı
32. F.Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi
33. Aytepe Mesire Alanı
34. İmbat Koyu
35. Alangüllü Kaplıcası
36. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı
37. Marin Blue Point Beach Club
38. Doğanbey Köyü
39. Menderes Parkı
40. Güvercinada Kalesi
41. Davutlar Termal Kaplıcası
42. El Şeklinde Heykel
43. Uslu Sitesi Sahili
44. Karacasu Etnografya Müzesi
45. Yörük Ali Efe Müzesi
46. Akbük Plajı
47. Yeşilkent Plajı
48. Aytepe Barış Parkı
49. İçmeler Koy
50. Akvaryum Koyu


BAZILARI


1. Aydın Arkeoloji Müzesi
Aydın arkeoloji müzesi, Aydın ili Efeler ilçesindedir. Tarihi eserler kronolojik sıraya göre Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine aittir. Dolayısıyla bu dönemlere ait heykel, cam obje, toprak ürünler, silah, kandil gibi eserler vardır.

Aydın Arkeoloji müzesi hafta içi sabah 08.30 ile akşam 18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Ayrıca müzekart ile müzeyi ziyaret edebilirsiniz.



2. Aydın Tekstil Parkı
Doğası ve yürüyüş alanları ile Tekstil Parkı Aydın ili Efeler ilçesindedir. Ayrıca park içerisinde şehrin en büyük Aquaparkı vardır. Bununla beraber yaz aylarında büyük ilgi görür. Aynı zamanda temiz ve ulaşımı kolay Tekstil Parkı aileler için vazgeçilmezdir.

Park içerisinde ihtiyaçlarınız için büfe, WC ve oturma birimleri vardır. Üstelik yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu vardır.



3. Tales Matematik Müzesi
Tales matematik müzesi Aydın ili Efeler ilçesindedir. Soyut matematiksel kavramların sergilendiği site ziyaretçilerin dikkatini çeker. Nitekim Tales Matematik müzesi en çok çocuklara hitap eder. Ek olarak müzede atölye çalışmaları ilkokul öğrencileri için eğitimler sunar.

Matematik kavramları kuralları ile açıklanır. Pascal üçgeni, asal sayılar, ardışık sayılar sembollerle kanıtlanmıştır. Ayrıca müze girişi pazar günleri hariç diğer günlerde sabah 9.00 akşam ise 17.00 arasındadır.



4. Adnan Menderes Demokrasi Müzesi
Adnan Menderes Demokrasi müzesi 1950 ile 1960 yılları arasında Başbakanlık görevi yapan Adnan Menderesin hayatına anlatır. Bu sebeple Aydın ili Koçarlı ilçesinde yer alan müze Adnan Menderesin çocukluğunun geçtiği Çine Çayı yanındadır.

Adnan Menderes’in çocukluğundan başlayarak Türkiye’de yaptığı çalışmalar konu alınır. O yüzden okuduğu mektepler, aldığı madalyalar, evliliği, askerlik süreci somut kavramlarla ifade edilmiştir. Dilerseniz müze pazartesi günü hariç diğer günler 10.00 ile 19.00 arasında ziyaretçilerine açıktır.



5. Forum Aydın
Forum Aydın, ilin en çok tercih edilen alışveriş merkezidir. Ek olarak 2018 yılında hizmete açılan AVM Aydın merkezde yer alır. Üstelik dünyaca ünlü markalar, restoranlar ve kafeteryalar vardır. Genel olarak keyifle vakit geçirerek tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

AVM sabah 10.00 ile akşam 20.00 arasında ziyaretçilerine açıktır. Ayrıca açık hava konsepti ile tasarlanan AVM’de herkese hitap eden bir aktivite bulabilirsiniz.



6. Pınarbaşı Mesire Alanı
Yemyeşil doğası ile mesire alanı Aydın ili Efeler ilçesindedir. Bununla beraber bahar aylarında sıkça ziyaret edilen mesire alanını yürüyüş veya piknik için tercih edebilirsiniz. Ayrıca fotoğrafçılık yeteneklerinizi konuşturabileceğiniz doğa manzaraları vardır.

Mesire alanında peyzaj çalışmaları gelen ziyaretçilere nefes aldıracak bir ortam sunar. Bu artı oturma bankları, piknik masaları, WC, büfe, seyir terası gibi olanaklarla güçlendirilmiştir.



7. Kavaklıburun Koyu
Aydın ili Kuşadası ilçesinde bulunan Kavaklıburun Koyu, temiz ve berrak bir denize sahiptir. Şüphesiz el değmemiş doğası ile sizi büyülemeye yeter. Bununla birlikte 1 kilometrelik plajda aileniz ve sevdiklerinizle denize girip piknik yapabilirsiniz.

Kavanlıburun Koy’u ziyaretçilerine plajda tüm imkanları sunar. Bundan dolayı WC, duş, soyunma kabini, şemsiye veya şezlong ihtiyaçlarınızı ücretli bir şekilde karşılayabilirsiniz



8. Sevgi Plajı
Aydın’da Kuşadası ilçesinde yer alan Sevgi plajı Davutlar mevkiindedir. Ana hatlarıyla upuzun sahil şeridi ile yaz ayları büyük ilgi görür. Buna bağlı sezonda son derece kalabalık geniş plajları ile denize girmek oldukça keyiflidir.

Sevgi plajında aralıklarla düzenlenen festival ve eğlencelere katılabilirsiniz. Bununla beraber derin olmayan denizi ile çocuklarınızla güvenle yüzebilirsiniz. Üstelik plajda şezlong, şemsiye, WC, duş, soyunma kabini gibi olanaklar vardır.



9. Afrodisias Müzesi
Afrodisias Müzesi Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Ören Yeri’nde yapılan çalışmalarda ortaya çıkan eserleri sergiler. O yüzden müzedeki birçok bölüm bronz çağı, orta çağ ve geç dönemlerin tarihini anlatır.

Geçmişi çok uzun yıllara dayanan müzede heykeller oldukça fazladır. Buna bağlı büyüklükleri ile sizi şaşırtacak müzenin en önemli eserleri görülmeye değerdir. Şöyle ki müzeyi hafta içi sabah 08.30 ile akşam 17.00 arasında belirli bir ücret karşılığında ziyaret edebilirsiniz.



10. Sağtur Plajı
Aydın Didim ilçesinde bulunan Sağtur plajı birçok aktiviteyi gerçekleştireceğiniz bir yerdir. Bütün yanlarıyla su sporlarını plaj boyunca çeşitli aktiviteler ile kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra denize girmek ve kamp için tercih edebilirsiniz.

Plaj rahat bir erişim ve gün boyunca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız olanaklar sunar. Buna bağlı tertemiz bir denizi ve fazla derinleşmeyen masmavi sularda yüzebilirsiniz.




ALINTI
She bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 07 Ocak 2024, 18:33   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yazları ara, ara gittiğim bir şehir özellikle Altınkum çok güzel. Turist bakımından da baya geniş yelpazeye sahip bir şehir.

Hobby bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 
Alt 07 Ocak 2024, 18:36   #3
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazları ara, ara gittiğim bir şehir özellikle Altınkum çok güzel. Turist bakımından da baya geniş yelpazeye sahip bir şehir.
Evet didim altınkumda 3 sene yasadım bende akbük felanda çok güzeldir herkesin gidip görmesini tavsiye ederim

She bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:03.