IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Merve

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2023, 13:16   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kaz Dağları

Kaz Dağları Hakkında Bilgi: Ülkemizin Akciğerleri



Çanakkale ve Balıkesir arasında geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Kaz Dağları, Biga Yarımadası bölgesindeki en yüksek zirveyi de içeren bir sıradağı kapsıyor. İda Dağı olarak da bilinen Kaz Dağları, Yunan mitolojisinde birçok efsaneye konu olmuş. Bilinen tarihi M.Ö. 2000’lere dayanan bu doğa harikası yer, kendine has bitki türleri ile zengin bir floraya ve kırmızı benekli alabalık gibi sadece orada yaşayan canlıları içeren faunaya sahip.


Kaz Dağları’nda Gezilecek Yerler: Yemyeşil Bir Yolculuk




Kaz Dağları gezilecek yerler listesi oldukça geniş. Önceden bahsettiğimiz gibi burada birçok doğa harikası alan, birbirinden sevimli köyler ve insana eski zamanları hatırlatan tarihi bölgeler var. Mesela kutsal olduğuna inanılan Sarıkız Türbesi.

Sarıkız Türbesi: Hüzünlü Bir Hikaye





Hüzünlü bir hikaye olan Sarıkız efsanesinin beslediği bu türbeden günümüze sadece bir parça duvar ulaşmış. Burada her yıl Türkmenler kültürel bir festival düzenliyor. Sarıkız Türbesi Festivali olarak bilinen bu etkinlik 700 yıldan daha eski bir geçmişe sahip

Adatepe Köyü: Beyni Besleme Noktası



1980’li yıllardan sonra bir hayalet köy olmaya doğru yol alan Adatepe, bir grup gönüllünün köydeki evleri satın alıp restore etmesi ile günümüzde turistik bir noktaya dönüşmüş. Çanakkale’nin Küçükkuyu beldesinin bir köyü olan Adatepe, Kaz Dağları eteklerinde bir mola vermek isteyenler için ilgi çekici olabilecek bir yer.

Birçok sanatçı ve akademisyenin ortak çalışması ile bir ortak düşünce merkezine dönüşen Taş Mektep ile beraber Adatepe, günümüzde yemyeşil ve huzur dolu bir köy görünümünde. Burada pansiyon ya da otel olarak birçok konaklama merkezi bulunuyor. Milli park öncesi Adatepe köyünün sana anlatacaklarına bir şans vermeni tavsiye ediyoruz.

Organik Lezzetlerle Detoks: Kaz Dağları Köyleri





Kaz Dağlarında bulunan köyler, adeta doğanın içinde kalmış gizli cennetler gibiler. Bu köylerin çoğunda organik ürünler bulmak mümkün. Özellikle Zeytinli gibi köylerde mükemmel kalitede zeytinyağı bulabilirsin.

Kaz Dağları çevresinde ilgi çekici 12 tane köy var. Bunların en ünlüleri yukarıdaki satırlarda bahsettiğimiz Adatepe ve Yeşilyurt köyü. Diğer köylerin isimlerine de aşağıdaki listeden ulaşabilirsin.

Yeşilyurt
Adatepe
Nusratlı
Zeytinli
Tahtakuşlar
Mehmetalan
Küçükçetmi
Beyoba
Eski Güre
Kıraçoba
Çamlıbel
Arıklı

Piknik Sepetini Hazırla: Kaz Dağları Piknik Alanları



Kaz Dağları’nın muhteşem doğasında piknik yapmadan olur mu? Piknik sepetini hazırlayıp doğanın sesini dinleyerek keyifli vakit geçirmeni öneriyoruz. Bu bölgede çok fazla piknik alanı bulunuyor. Piknik yapabileceğin yerlerin listesi şöyle:

Hasanboğuldu Piknik Alanı: Hasanboğuldu en bilinen piknik alanlarından biri. Buz gibi suyuyla ünlü bu durakta getirdiğin yiyecekleri ya da burada satılan gözlemeleri yiyebilirsin. Mangal ve tüp kullanmak yasak, bilgin olsun.

Şahindere Kanyonu Piknik Alanı: Yürüyüş yapmak için harika bir kanyona sahip. Derenin suyu da buz gibi. Giriş ücretsiz, ancak mangal ve semaver yasak. Piknik masalarında oturup getirdiğin yiyeceklerin tadını çıkarabilirsin. Suya girmek ya da kanyonda yürümek istersen deniz ayakkabısı getirmeni öneririz.

Küreci Aile Piknik Alanı: Akarsu kenarında mangallı semaverli bir piknik yapmak istersen burayı tercih edebilirsin. Masa başına ücret alınıyor.

Kazdağları Çam Fıstığı Mesire Alanı Sosyal Tesisleri: Burada yemyeşil bir alan bulacaksın. İstersen mangal da yapabilirsin. Araç girişi için de ücret ödemen gerekiyor.

Ayazma Pınarı Tabiat Parkı: Şelale ve dere manzarası bulunuyor. İçeride mangal yakmak yasak. Piknik yapmak için mesire alanı mevcut. Dilersen lokantasında da kahvaltı yapabilirsin. Araç giriş ücreti ise 60 TL



Alıntı...

Merve bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 
Alt 03 Aralık 2023, 13:19   #2
Standart

Çok güzel yerler ..Mutlaka korumamız gerekiyor doğanın bize sunmuş olduğu yerleri..

She bunu beğendi.
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:20.