IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2024, 03:30   #1
Standart Ormanın Gizli Işığı

Bir zamanlar, uzak bir köyde, sakin bir ormanın kenarında minik, sevimli bir evde bir kardeş grubu yaşardı. Bu üç kardeşin adı Leyla, Mert ve Elif’ti. Her biri maceraperest ruhları ve hayal güçleri ile tanınırdı. Yaz tatillerini dört gözle beklerlerdi çünkü o zaman büyükannesiyle zaman geçirmek için ormanın içindeki bu eski eve giderlerdi.

Büyükanneleri, gençken ormanda gezinmeyi ve çeşitli bitkileri toplamayı çok severdi. Şimdi ise torunlarına ormanın sırlarını ve hikayelerini anlatarak günlerini geçiriyordu. Bir gün, büyükanneleri onlara Gizemli Işık Festivali’nden bahsetti. Her yüz yılda bir, ormanın en derin yerlerinde, doğanın ruhları tarafından bir festival düzenlenirdi. Bu festivalde ormanın her köşesinden hayvanlar, büyülü yaratıklar ve hatta konuşan ağaçlar bir araya gelir, gecenin karanlığını renkli ışıklarla aydınlatırlardı.

Leyla, Mert ve Elif bu hikayeden çok etkilendiler ve büyükannelerinden festivali bulmalarına izin vermesini istediler. Büyükanneleri başta tereddüt etse de, çocukların güvenliğinden emin olduktan sonra onlara izin verdi ve birkaç önemli kural koştu: Birbirlerinden ayrılmayacaklar, yabancı meyvelerden yemeyecekler ve gece yarısından önce eve döneceklerdi.

Çocuklar, büyükannelerinin verdiği eski bir harita ile yola koyuldular. Yol boyunca ormanın derinliklerinde gizlenmiş çeşitli yaratıklarla karşılaştılar. Bir sincap onlara yönlerini bulmalarında yardımcı oldu, bir baykuş onlara eski orman hikayelerini fısıldadı ve bir geyik onları derin bir nehrin üzerinden geçirdi.

Sonunda, festivalin yapıldığı yere vardıklarında, her şey büyükannelerinin anlattığından daha büyüleyiciydi. Yıldızlar altında dans eden ateş böcekleri, gökyüzünde süzülen parlak kelebekler ve ay ışığı altında şarkı söyleyen kuşlar vardı. Çocuklar gecenin büyüsüne kapıldılar ve festivalin tadını çıkardılar. Ancak, büyükannelerinin kurallarını hatırlayarak gece yarısından önce eve dönme sözlerini tuttular.

Eve döndüklerinde, büyükanneleri onların güvenli dönüşlerini kutladı ve onlara kendi gençlik maceralarından bazılarını anlatmaya başladı. Leyla, Mert ve Elif o gece, başlarından geçen maceraları düşünerek tatlı bir uykuya daldılar, bilerek ki orman her zaman onları daha fazla macera için bekliyor olacaktı.Ve böylece, üç kardeşin ormanda geçirdiği sihirli bir gece, onların hayatlarında unutulmaz bir anı olarak kaldı.

Ertesi sabah, Leyla, Mert ve Elif uyanır uyanmaz dün gece yaşadıkları macerayı tekrar konuşmaya başladılar. Her bir detay, onların gözlerinde yeniden canlanıyordu. Büyükanneleri onları mutfağa çağırdığında, çocukların yüzleri heyecanla parlıyordu.

Kahvaltı sırasında, büyükanneleri onlara bir sürpriz yaptığını söyledi. Festivalin yapıldığı yeri ziyaret eden her çocuğa ormanın koruyucuları tarafından küçük bir hediye verildiğini açıkladı. Ancak bu hediyeleri bulabilmek için özel bir ipucuna ihtiyaçları vardı. Büyükanneleri, bir zamanlar kendisinin de böyle bir hediye aldığını ve bunun bir tür sihirli tohum olduğunu anlattı.

Çocuklar, hemen ormana koşup bu sihirli tohumları bulmaya karar verdiler. Yolda, festivalden tanıdıkları sincap, baykuş ve geyikle karşılaştılar. Her biri, çocuklara tohumların yerini bulmaları için yardımcı oldu. Leyla bir dizi renkli taşın işaret ettiği yere, Mert ise bir ağacın altında gizlenmiş bir kovuğa, Elif de bir su birikintisinin yanında parlayan bir yere yönlendirildi.

Her bir kardeş, kendine özgü bir sihirli tohum buldu. Leyla’nın tohumu, ışıl ışıl parlayan mavi bir tohumdu; Mert’in tohumu, ateş gibi kızıl; Elif’in tohumu ise altın sarısı bir parlaklıkta idi. Çocuklar tohumları büyükannelerine göstermek için heyecanla eve döndüler.

Büyükanneleri, tohumları görünce çok mutlu oldu ve onlara bu tohumların aslında büyülü ağaçlar yetiştireceğini söyledi. Ağaçlar büyüdükçe, çocuklar her zaman ormanın sihrini yanlarında hissedeceklerdi. Çocuklar, tohumları büyük bir sevinçle bahçeye diktiler.

Yıllar geçtikçe, ağaçlar büyüdü ve her biri farklı mevsimlerde farklı renklerde çiçek açtı. Leyla, Mert ve Elif büyüdükçe, ormanla olan bağları da güçlendi. Ve her zaman, ormanın gizli ışığını kalplerinde taşıdılar.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:46.