IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2023, 16:46   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ebegümecinin Faydaları | Ebegümecinin Zararları

Ebegümecinin Faydaları
Sağlık açısından birçok faydası olan ebemgümeci bitkisi althaea, mellow, marshmallow olarak da bilinmektedir. Daha çok meralarda ve yerleşim yerleri dışında hayat bulur. Ebegümecinin boyu ortalama 20-30 santimetreye kadardır. Çok ince ve kadifemsi bir yapısı vardır. Çiçekleri kıllı ve yıldızımsı desenlere sahiptir.

Ebegümecinin sağlık açısından birçok faydası vardır. Modern tıp tarafından bazı ilaçlarda kullanılan ebegümeci, gıda sektöründe de farklı ürünlerde kullanılmaktadır. Ebegümecinin kökleri ve sapları, özellikle cilt ve saç sağlığı için yaygın olarak kullanılır.

Şimdiye kadar ebegümeci hakkında yapılan laboratuvar çalışmalarına göre kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum ve sodyum içerdiği belirlenmiştir. Özellikle sodyum açısından oldukça zengin sayılır.

Ebegümecinin Sağlığa Faydaları
Ebegümecinin içerdiği mineraller sağlık açısından bazı faydalar sağlamaktadır. Özellikle cilt ve saç sağlığının korunması için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ebegümecinin genel sağlığımıza faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
Cilt Sağlığına Faydaları: Ebegümecinin cilt sağlığı açısından birçok faydası vardır. Ciltteki şişmelerin azalmasına yardımcı olur. Cildin yenilenmesini sağlar. Cilt hücrelerinin bağışıklıklarının artmasına yardımcı olduğu gibi serbest radikallerin verdiği zararı azaltabilir. Cildin yaşlanmasını geciktirir. Ebegümeci aynı zamanda ciltte meydana gelen yara ve yanıklara karşı da tedavi amaçlı kullanılabilir. Bunun için ebegümecini kaynatarak lapa halinde cildin etkilenen kısmına uygulamanız yeterlidir.
Ebegümecinin Saç Sağlığına Faydaları: Ebegümecinin 2-3 dakika suda kaynatılarak saçlara uygulanması hem saçların temizlenmesine hem de kafa derisinin temizlenmesine yardımcı olur. Bu işlem, kaşıntı sorunlarının giderilmesini sağlar ve kafa derisindeki yağların temizlenmesini sağlar. Ayrıca saçı yumuşatır ve doğal bir parlaklık kazandırır. Ebegümeci, saçların sağlıklı ve daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Sindirim Sistemi ve Mide Sağlığına Faydalıdır: Bazı sağlık uzmanları ebegümecinin mide sağlığını koruduğunu savunmaktadırlar. Hatta bir kısım sağlık uzmanları gastrit hastalığına iyi geldiğini belirtmektedirler. Bunun dışında bağırsak sağlığını da korumaya yardımcı olur. Kaynatılarak içildiğinde kabızlığın giderilmesine yardımcı olabilir.
Solunum Yolu Sistemi İçin Faydalıdır: Ebegümecinin özellikle üst solunum yolları için faydalı olduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği ve astım ataklarını geciktirici özelliğinin olduğu söylenmektedir. Göğüs yumuşatan, balgam söktüren ve öksürüğe iyi gelen ebegümeci, solunum yolları rahatsızlıkları için birebirdir.

Ebegümecinin solunum yolu sağlığı için ayrıca tüketim şekli de önemlidir. Bunun için ebegümeci sonbahara doğru toplanmalı ve güneşte kurutulmalıdır. Kurutulmuş olarak uzun süre muhafaza edilmesi kolaydır. Kullanmak istediğiniz zaman 1 yemek kaşığı kurumuş yaprak ve çiçekleri karıştırarak 1 bardak suda 15 dakika demlemeye bırakın. Günde ortalama 3 bardak tüketmeniz yeterlidir.
Ateş Düşürücü Özelliği Vardır: Özellikle kış aylarında meydana gelen soğuk algınlıklarına karşı etkilidir. Bunun yanında üşütmeden kaynaklanan ateş düşürücü özelliği vardır. Terleme sonucu bünyenin rahatlamasını sağlar.
Kolesterol ve Kan Basıncı: Birçok kaynak ebemgümecinin kolesterol ve kan basıncı için de faydalı olduğunu belirtmektedir. Fakat sağlık uzmanları bu konuda farklı görüşleri savunmaktadır. Bazı sağlık uzmanları ebegümecinin kolesterol ve kan basıncını olumsuz yönde etkilediğini savunmaktadırlar. Kolestrol ve kan basıncı için ebegümecinin dozunun ayarlanmasının zor olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden ebegümecinin bu faydasını not olarak düşüyoruz ama bir sağlık uzmanının kontrolü dahilinde tüketilmesini öneriyoruz.
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:54.