IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Son Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2023, 19:06   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hook isimli trojan Android'leri tehdit ediyor!

Yeni 'Hook' Android kötü amaçlı yazılımı, gizliliğiniz ve mali durumunuz için ciddi bir tehdit oluşturuyor
Siber güvenlik uzmanları, Hook isimli yeni bir Android kötü amaçlı yazılımı konusunda kullanıcıları uyarıyor.




Siber güvenlik uzmanları, verileri ele geçirebilen, kişisel bilgileri sızdıran ve bu bilgileri finansal işlemler yapmak için kullanabilen yeni bir Android kötü amaçlı yazılımı konusunda uyarıyor. Yeni keşfedilen bu uygulamanın Android kullanıcıları için büyük risk oluşturduğu ifade ediliyor. Bu yazılımdan etkilenenler arasında Türkiye’den de kullanıcılar olduğu açıklandı.

Hook isimli trojan Android kullanıcılarını tehdit ediyor
Güvenlik firması ThreatFabric’teki araştırmacılar tarafından keşfedilen kötü amaçlı yazılım, Hook olarak adlandırılmış durumda. Hook’un temelde bir bankacılık sektörü için bir trojan olduğu ifade ediliyor. Hook’un yazılım açısından başka bir popüler trojan olan Ermac’a oldukça benzediği söylenebilir.



Mobil cihazları kontrol altına alırken VNC kullanan kötü amaçlı yazılım, WebSocket iletişim özelliklerine sahip. Hook’un ayrıca iletişim trafiğini AES-256-CBC sabit kodlu anahtarı kullanarak şifrelediği belirtildi. Yeni keşfedilen kötü amaçlı yazılım akıllı cihazlar üzerinde birçok işlevi gerçekleştirebiliyor.

Android bir telefonu ele geçirdikten sonra Hook; ekran kaydırma, ekran görüntüsü alma, seçeneklere tıklama ve uzun basma gibi eylemleri gerçekleştirebiliyor. Araştırmacılar ayrıca, kötü amaçlı yazılımın bir Dosya Yöneticisi uygulaması olarak da kullanılabileceği konusunda uyarıyor. Kötü amaçlı kişilerin bu yazılımın yardımı ile kullanıcıların tüm dosyalarını listeleyip bulduklarını ise sızdırabildikleri belirtiliyor.



Uzmanların belirttiğine göre birçok ülkede bu uygulama ile güvenliği ihlal edilmiş cihazlar bulunuyor. Türkiye’nin yanı sıra ABD, Birleşik Krallık, İspanya, Polonya, Portekiz, İtalya, Fransa, Kanada ve Avustralya da adı geçen ülkeler arasında.

Uygulamanın tam anlamı ile aktif olabilmesi ve kişisel bilgilere erişebilmesi için ise gerekli izinleri alması gerekiyor. Bu yüzden kullanıcıların indirdikleri uygulamalara dikkat etmesini ve erişim haklarını gözden geçirmelerini öneriyoruz.







Keyifli Forumlar





Alıntıdır:
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:14.