IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Son Haberler.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By KriminaL

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2022, 10:51   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Android uygulamalarına “yapışan” bu virüse dikkat!

Android uygulamalarına “yapışan” bu virüse dikkat!



Siber güvenlik araştırmacıları, Android kullanıcılarını etkileyebilecek iki yeni kötü amaçlı yazılım (malware) tespit etti. ERMAC bankacılık truva atını kullanan bu iki malware, popüler Android uygulamalarına sızabiliyor ve kötü amaçlı yazılımı akıllı telefonda gizleyebiliyor.

Android için yeni malware tehdidi bulundu
Siber güvenlik firması ThreatFabric analistleri tarafından gerçekleştirilen son araştırma, ERMAC bankacılık truva atını kullanan yeni malware’i ortaya çıkardı. Zombinder hizmetini deşifre eden araştırmacılar, sadece iki buton içeren bir web sitesinden yayıldığını söyledi.



Analiz raporunda yer alan açıklamaya göre, web sitesindeki bu butonlar biri Windows diğeri ise Android için indirme seçeneği sunuyor. ERMAC bankacılık atını içeren bu indirme sonrasında e-postalarınız, iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarınız veya kripto para cüzdanı bilgileriniz çalınabilir.


Zombinder’ın ayrıca Android’deki popüler uygulamalara sızabildiği ve bu şekilde akıllı telefonda gizlenebildiği bildirildi. Zombinder aracılığıyla yasal uygulamalara “yapışan” ERMAC bankacılık truva atı, bir sonraki resmi güncellemeye kadar bilgilerinizi kopyalayabilir.

Buna ek olarak Droppers malware’i de ortaya çıktı. Araştırmacılar, Droppers’ın, sızdığı bir uygulamayı tamamen sıfırladığını ve kullanıcılara kötü amaçlı yazılımı içeren bir güncelleme sunduğunu keşfetti. Bu malware’in daha çok APK yoluyla (veya sideloading) yüklenen uygulamalarda görüldüğü belirtildi.



Güvenlik araştırmacısı Chris Hauk, “Hizmet olarak kötü amaçlı yazılım, büyüyen bir sorundur ve kötü aktörlerin çok az programlama becerisiyle ortalığı kasıp kavurmasına olanak tanır. Bu nedenle kullanıcılar, Google Play Store’un dışından uygulama yüklememeli” dedi.




Keyifli Forumlar Dilerim.










Kaynak: ShiftDelete
Vav bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:18.