IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Son Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2024, 09:16   #1
Standart Google, Yeni Android Cihazımı Bul Özelliğini Kullanıma Sunmaya Başladı



Google, kullanıcıların kaybolan Android akıllı telefonlarını, tabletlerini ve diğer cihazlarını bulmalarını kolaylaştırmak için yeni Cihazımı Bul hizmetini ilk olarak ABD ve Kanada’da kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirket yakın gelecekte yenilenen hizmeti dünya çapında kullanıma sunulacağını belirtiyor.

Google, 1 milyardan fazla Android cihazından oluşan kitle kaynaklı ağıyla, yeni Cihazımı Bul özelliğinin kullanıcıların telefonlarını Google Haritalar’da bulmalarına veya telefon çevrimdışı olsa bile aramalarına olanak tanıyacağı belirtiliyor. Hatta Google Pixel 8 veya Pixel 8 Pro akıllı telefon sahipleri Cihazımı Bul özelliğini cihaz kapalı olsa veya pil tamamen bitmiş olsa bile kullanabilecek. Bu arada hizmetin Android 9 ve üzeri yüklü cihazları desteklediğini de belirtelim.

Google, Android akıllı telefon ve tabletleri bulabilmenin yanı sıra yakın gelecekte yeni bir Cihazımı Bul işlevini de başlatacağının altını çiziyor. Açıklama şu şekilde: “Mayıs ayından itibaren, Cihazımı Bul uygulamasında Chipolo ve Pebblebee’nin Bluetooth takip etiketlerini kullanarak anahtarlarınız, cüzdanınız veya bagajınız gibi günlük eşyalarınızı bulabileceksiniz. Cihazımı Bul ağı için özel olarak oluşturulan bu etiketler, istenmeyen takiplerden korunmanıza yardımcı olmak için Android ve iOS’taki bilinmeyen takip uyarılarıyla uyumlu olacak. Eufy, Jio, Motorola ve diğerlerinden ek Bluetooth etiketleri için bu yılın ilerleyen zamanlarında gözünüzü dört açın.”

Ek olarak, Mayıs ayında Cihazımı Bul uygulaması, desteklenen bir Bluetooth takip cihazıyla sizi kayıp bir eşyaya yönlendirecek bir “Yakınlarda bul” düğmesini içerecek. Nest akıllı ev cihazı olanlar için uygulama, Nest ürününe ne kadar yakın olduğuna bağlı olarak kaybolan Bluetooth takip cihazı tabanlı öğeye de kullanıcıları yönlendirecek. Bir cihazın nerede olabileceğini uygulamada bir aile üyesiyle veya arkadaşlarla (ev anahtarı veya TV uzaktan kumandası gibi) paylaşmak da mümkün olacak.

Google, yeni Cihazımı Bul hizmetinin konum verilerinin uçtan uca şifrelenmesi gibi gizlilik özelliklerini içerdiğini söylüyor. Hizmet, toplu cihaz konum raporlaması olarak adlandırılan özelliğe de sahip. Bu, bu verileri bir eve veya başka bir konuma kadar takip etmek için kullanmak isteyebilecek bilgisayar korsanlarından korunmaya yardımcı olacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:11.