IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2023, 16:38   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları



Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
Portakal Çanakları:

5-6 adet orta boy portakal (Yafa veya Valensiya)

Şerbet için:

500 gr şeker
1 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu

Krema için:

700 gr süt
½ su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 gr tereyağ
1 paket vanilya

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları
Nasıl Yapılır
Portakal Çanakları:


Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin.
Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin. Yani toplam iki kez haşlayacaksınız.
Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın.

Krema:

Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin.
Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın.



lezzet.com.tr
________________



: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:40.