IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2022, 15:28   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Krem Karamel Tarifi

Krem karamel


5 su bardağı sütü derin bir tencereye aktarın. 1.5 su bardağı toz şeker ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Ayrı bir 6 adet yumurtayı tek tek alın, 1 çay kaşığı vanilya özütüyle karıştırın. Ardından ılık durumda olan süt ve şeker karışımına azar azar ekleyin. İyice karıştırdığınız karışımı kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Tatlının karameli için 1/2 su bardağı toz şekeri bir tavaya alın ve eriyip karamel haline gelene dek kısık ateşte pişirin. Koyulaşıp karamel halini alan toz şekere 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tatlıyı pişireceğiniz fırın kaplarının tabanına hazırladığınız karameli paylaştırın.
Sulu halde olan sütlü tatlı karışımını pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzerek ayrı bir kaba alın. Ardından sütlü karışımı da kaselere paylaştırın ve kaseleri fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye kapların yarısına gelecek kadar soğuk su ilave edin. Krem karamelleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız krem karamelleri soğuduktan sonra ters çevirerek kalıplarından çıkartın. Dilerseniz dondurma ilavesiyle servis edin.
Afiyet olsun!
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:36.