IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2022, 15:08   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yılbaşına Özel Tartolet

Yılbaşına Özel Tartolet


Konu yılbaşı tatlıları olduğunda iddialı bir alternatif arayanlara! 😏 Tartolet hamuru için 2 su bardağı unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmına oda sıcaklığında beklettiğiniz 125 gram tereyağı, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1/2 paket kabartma tozunu ekleyin. Orta kısmından kenarlara doğru tüm malzemeleri karıştırın ve güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filmle sarıp buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif bir şekilde unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurdan bir bardak yardımıyla küçük yuvarlaklar kesin. Yuvarlakları hafifçe bastırarak tart kalıplarına yayın, hamurun kalıbın kenarına güzelce oturmasına özen gösterin. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
Tartoletlerin iç harcı için 3 su bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 1 tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası ve 4 yemek kaşığı toz şekeri derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kısık ateşte pişirin. Kıvam alan ve göz göz olan kremayı ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 100 gram labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Fırından aldığınız tartolet hamurlarını kalıplarından çıkartıp kısa bir süre dinlendirin.
Hazırladığınız krema karışımını hamurların üzerine paylaştırın.
Son olarak üzerlerini dilediğiniz meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun!
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:03.