IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2022, 14:11   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Haytalya Tarifi

Haytalya Tarifi


Haytalya Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için

5 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2~3 yemek kaşığı gül suyu
2~3 parça dövülmüş damla sakızı
Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker
1 litre su
75 gr kavrulmamış Antep fıstığı
50 gr kavrulmamış badem içi
2~3 yemek kaşığı gül suyu


Haytalya Nasıl Yapılır?
Süt, su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca şekeri ekleyin.
Gül suyu ve damla sakızını da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kare veya dikdörtgen bir cam tepsinin içini suyla ıslatın.
Muhallebiyi 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Antep fıstıklarını sıcak su ile bir taşım kaynatıp süzün ve ince zarlarını temizleyin. Fıstıkları ve bademleri şerbete ekleyip buzdolabında soğutun.
Tatlıyı küçük kareler şeklinde kesin. Soğuk şerbetin içine ekleyin. Tatlıyı şerbetle birlikte kaselere paylaştırıp servis yapın


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:20.