06 Ekim 2022, 15:35 | #1 |
Süt Helvası
Süt Helvası Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı un 2.5 su bardağı süt 3⁄4 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Süt helvası Yapılışı Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Süt Helvasının Püf Noktaları Nelerdir? Helvayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta unu sürekli karıştırmaktır. Bu işlem için tahta kaşık kullanabilirsiniz. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin. Topaklanma oluşmaması için sütü eklerken karıştırma işlemini hızlandırın. Tatlı muhallebi kıvamını aldığında güveç kaplarını doldurabilirsiniz. Süt helvasının içini kavrulmuş antep fıstığıyla, üstünü ise tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ~alıntıdır~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|