IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2022, 23:57   #1
Ircforumuicon (1) Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi !



Sütlü tatlı denildiğinde ilk akla gelen tarif tavuk göğsüdür. Ancak iki farklı şekilde yapılan tavuk göğsü, gerçek ve yalancı olmak üzere ayrılır. Gerçek tavuk göğsü, daha uzun sürede pişse de lezzeti beklemeye değer. Dilim olarak veya kaselerde servis edilen tavuk göğsü, isteğe göre meyveli soslarla da tatlandırılabilir. Aynı zamanda yaz günlerinde dondurma ile servis edilmesi lezzetini ikiye katlar. Peki, gerçek tavuk göğsü nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, gerçek tavuk göğsü yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı versiyonu olan yalancı tavuk göğsü tarifini de buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak sütlü tatlılar arasında çok beğenilen nefis saray sarması tarifini de mutlaka deneyin.

Gerçek Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
  2. Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
  3. Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.
  4. Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
  5. Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
  6. Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
  7. Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
  8. Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  9. Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.
  10. Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.
  11. Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.
  12. Hazırladığınız gerçek tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz


Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Yarım parça tavuk göğsü 3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 su bardağı süt
1 adet damla sakızı
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Tavuğun kokusunu çıkartmak için suda bekletin. Bu suyu ara ara değiştirin.
Dilerseniz, tereyağı kullanmayabilirsiniz. Aroma katmak için tatlının içine vanilya da ekleyebilirsiniz.
Un ve nişastayı ekledikten sonra tatlınızı karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
Eriyen damla sakızını döverek pişirin. Bu sayede daha iyi özdeşleşecektir.
1 Porsiyon Gerçek Tavuk Göğsü Kaç Kalori?



Tavuk göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. Şeker bakımından zengin olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir... Afiyet olsun !

Alıntı
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:18.