IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2021, 19:39   #1
ßen KaßusLar iLe Büyüdüm HayaL Etmek Ne Haddime?
CeZa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamuru Gevrek: Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
4
su bardağı
un
125
gram
tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1/2
çay bardağı
sıvı yağ
1
çay bardağı
süt
1
kahve fincanı
toz şeker
2
adet
yumurta
1/2
paket
kabartma tozu
1
paket
vanilya
Elma püresi için:
5
adet
rendelenmiş elma
1
su bardağı
toz şeker
3
yemek kaşığı (silme)
tarçın

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Elmaları derin bir kaba rendeleyip üzerine şeker ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın. Beklemeye alın.

Yumurtaları, tereyağını, şekeri, sıvı yağı ve sütü güzelce karıştırın.

Karışıma vanilya ve kabartma tozu ile karıştırdığınız unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamurunuz kulak memesi kıvama geldiğinde üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye alın.

Hamurunuz dinlendikten sonra hamurun yarısından biraz daha küçük bir parçayı ayırın.

Büyük parçayı ister bir merdane yardımıyla isterseniz elinizle açın.

Turta kalıbına yayın.

Hamurun üzerine dinlenmeye bıraktığınız elmalı harcı dökün.

Elmalı harcın üzerine önceden ayırdığınız küçük hamur parçasını bir merdane yardımıyla açarak turta için şeritler kesin.

Kestiğiniz şeritleri elmalı harcın üzerine kafes şeklinde dizin.

Elmalı turtayı önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Turtanız soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
________________

Aşk]Çok Kısa Unutması Neden Uzun?
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:52.