IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2021, 19:38   #1
ßen KaßusLar iLe Büyüdüm HayaL Etmek Ne Haddime?
CeZa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Domates Harcıyla: Kabak Turta Tarifi

Kabak Turta Tarifi İçin Malzemeler
2
adet orta boy
sakız kabağı
1
adet küçük boy
soğan
2
yemek kaşığı
zeytinyağı
4
adet
yumurta
1
paket
krema
1/2
çay kaşığı
tuz
1/4
çay kaşığı
muskat cevizi rendesi
1
su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
(gravyer ya da kaşkaval da kullanabilirsiniz)
Domates harcı için:
3
adet
domates
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
diş
sarımsak
1
çay kaşığı
kuru kekik
1
tutam
maydanoz
1
adet
defne yaprağı
1/2
yemek kaşığı
toz şeker
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber

Kabak Turta Tarifinin Pişirme Önerisi
Kaşar peyniri yerine aynı oranda, eriyebilen bir başka peynir çeşidi daha kullanabilirsiniz.

Kabak Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun ve kaynayan suyun içerisine atıp 15 dakika, yumuşayana dek kaynatın.

Kabaklar haşlanırken siz diğer malzemeleri hazırlayın. Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın ve bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında soteleyin.

Ayrı bir kapta; yumurtaları, kremayı, tuz ve muskatı karıştırın. Hazırladığınız bu karışıma sotelediğiniz soğanları da ilave edip, tekrar karıştırın.

Haşlanmış olan kabakları, tencereden alın ve kağıt havluyla kuruladıktan sonra, halka halka dilimleyin.

Dibine pişirme kağıdı yaydığınız, kare ya da dikdörtgen bir fırın kabına; halka halka doğradığınız kabakları tek sıra halinde tüm zemin, kaplayacak şekilde dizin.

Üstlerine hazırladığınız karışımı kabakları öretecek şekilde dizin ve bu şekilde; bir sıra kabak bir sıra karışım olarak, tüm malzeme bitene dek ilerleyin.

En üste rendelenmiş peynirleri koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın.

Kabak turta fırında pişerken siz domates harcı hazırlayın. Bunun için; domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Zeytinyağını derince bir sos tavasından kızdırın ve domatesleri ekleyin. Üstüne 1 diş kabuğu soyulmuş sarımsağı bütün olarak koyun, ardından kekik, ince doğranmış maydanoz, defne yaprağı, şeker, tuz ve karabiberi de ilave edin.

Ocağın altını kısıp, kapağını kapatın ve bu şekilde yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.

Pişirme süresinin sonunda , kabak turtayı fırından çıkartın ve dilimleyerek bir servis tabağına alın. Hazırladığınız domates harcın içerisinden, bütün olarak koyduğunuz sarımsağı ve defne yaprağını çıkartın. Domates harcını servis tabağındaki kabak turtanın üstüne dökün. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin ve ılık olarak servis edin.
________________

Aşk]Çok Kısa Unutması Neden Uzun?
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:00.