IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2021, 01:49   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Haşhaşlı Revani




MALZEMELER

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Keki için:


3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI

Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.

Keki için, yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika kadar iyice çırpalım. Sıvı yağ, süt, irmik ve haşhaşı da ekleyip güzelce karıştıralım. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama kek karışımını alalım.
180° ısınmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Üzeri için, krem şantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldıralım.

Kekimiz piştikten sonra, soğumuş olan şerbeti kekin üzerine eşit bir şekilde döküp soğumaya alalım.
İyice soğuyup şerbetini çektikten sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine güzelce yayalım. Tatlımızı servisten önce buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim.

Tatlımızın üzerini haşhaş ya da Antep fıstığıyla süsledikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun .


Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:19.