IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2023, 20:54   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Erguvan çiçeği reçeli nasıl yapılır?

Erguvan çiçeği reçeli nasıl yapılır?





Sofralarımızda hem tadı hem de görünüşüyle renk katacak erguvan çiçeği reçeli...

Boğazın iki yakası mayıs ayı boyunca erguvan ağaçlarının çiçekleriyle görsel şölene dönüşür. İstanbul’un simgelerinden biri olan erguvanların çiçekleriyle reçel pişirmek epeydir aklımdaydı. Bahçemizdeki ağaçtan topladığım çiçeklerle yaptığım, rengine ve aromasına hayran olduğumuz reçel, kaymak ile birlikte iftariyelik olarak Ramazan sofralarımızda yerini almaya hazır.

Erguvan çiçeği reçeli için malzemeler:

200 gr.'lık bardak ölçüsüyle:

1,5 su bardağı erguvan çiçeği

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

Yarım çay kaşığı limon tuzu


Erguvan çiçeği reçeli yapılışı:

1) Erguvanların saplarını kopartıp yıkayın, süzgeçte fazla sularını süzdürerek tencereye alın. Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.

2) Ertesi gün suyunu ilave ederek ocağa alın, orta ateşte şeker eriyip reçel kaynamaya başlayınca yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Limon tuzunu ekleyip 3 dakika sonra ocağı kapatın. Küçük bir tabağa reçelden bir tatlı kaşığı alarak buzdolabında 15 dakika kadar bekletin, bal kıvamını almışsa reçel olmuş demektir, biraz sulu ise 2-3 dakika daha pişirin

haberturk
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:47.