IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2023, 20:00   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kurufasulye Unlu Çikolatalı Limonata Tart



MALZEMELER
1 su bardağı kurufasulye unu
1/2 su bardağı soğuk su
50 gram tereyağı
2 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri
1 paket kakao
SOS İÇİN:
3 adet yumurta
1 adet misket limonunun rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun suyu
10 gram rendelenmiş zencefil
50 gram soğuk tereyağı
4 çorba kaşığı bal
SÜSLEMEK İÇİN: Çilek ve limon dilimleri
YAPILIŞI
Kurufasulye unu, su, tereyağı, hindistan cevizi şekeri ve kakaoyu elinizle karıştırıp hamur haline getirin. Hamuru iki parçaya ayırıp, iki adet tart kalıbına, tabanları ince, kenarları kalın olacak şekilde yerleştirin. Çatal yardımıyla tabanından birkaç delik açıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Yumurta, misket limonu rendesi, limon suyu ve zencefili benmari usulü, orta ısıda kıvam alana dek el mikseri veya tel çırpıcı ile 6-8 dakika pişirin. Sürenin sonunda karışım katılaşacak, siz karıştırmaya devam edip krema kıvamı alana dek işleme devam edin. Ocaktan alıp, tereyağı ve bal ekleyin. Pütürleşmesini engellemek için soğuyana dek çırpın. Tartların içlerine pay edip, çilek ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:48.