IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 Post By Ecem12
  • 1 Post By Oktayy
  • 1 Post By Yazgı

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2021, 16:53   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Halka Tatlisi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gerekli Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 çimdik tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

Sıvı Yağ

Şerbet için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu


Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

Gerekli Malzemeler
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hazırlama Aşaması
Hazırlamak için ocağa alacağımız uygun bir pişirme kabına sıvı yağ, su, tuz ve unu ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Koyu bir kıvam alan hamurumuzu ateşten alarak ılıması için uygun boyutta bir karıştırma kabına koyalım.
İlk sıcağı çıkmış olan hamurun içerisine tüm yumurtaları bir bir ilave edelim ve her bir yumurtayı güzelce hamur içine yedirerek yoğurduktan sonra ise kalan diğer yumurtaları ilave edelim. Tüm kullanacağımız yumurtalar sonlanana kadar sırayla bu işlemleri yineleyelim.
Bütün yumurtaları teker teker ekleyip hamura yedirdikten sonra irmik, nişasta ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğuralım.
Hamurun yarısını kullanmak üzere sıkma torbasına koyduktan sonra büyük bir tavaya ilave ettiğimiz sıvı yağın içine spiral olacak şekilde kenarlarında boşluk bırakarak sıkalım. Hamurumuz kızarırken baya bir kabaracak. Bu yüzden aralarda boşluk olmasında dikkatli olmalısınız.
Tava artık hamurla dolduktan sonra kızartmaya artık başlayalım. Yavaşça kontrolü bir şekilde pişmesini sağlayalım. Eğer ateş çok yüksek olursa içi çiğ kalır sadece dışı pişer. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirelim.
Tatlı artık kıtırlık aldıkça bir maşa yardımı ile dikkatli bir biçimde sallayarak hamurların birbirine yapışmayıp birleşmeden kızarmasını sağlayalım.
Bir tarafı nar gibi kızarmış olan hamurumuzu bir maşa ile ters düz ederek iki yüzünü de kızartalım.
Her tarafı iyice kızarmış olan hamurumuzu kızgın yağdan alarak daha önce yapıp soğutmuş olan şerbetin içerisine koyalım.
5 dakika boyunca şerbet içinde beklettiğimiz tatlımızı çevirerek diğer kısmını da şerbetleyelim ve daha sonra şerbet içinden çıkararak uygun bir kaba alalım.
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri uygun boyutlu bir tencereye alalım ve 15 dakika boyunca kıvam alana kadar kaynatalım. Limonunun suyunu ilave ederek 5 dakika boyunca daha kaynatalım ve ocağın altını kapatarak soğuması için bırakalım. Sitemizde yer alan videoda toplam 2 tepsi tatlı elde edelim.
Şerbeti çekmiş olan halka tatlıların üst kısmını istediğiniz biçimde servise hazır hale getirebilirsiniz. Süsleme için toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi uygundur.
Alıntı
Oktayy bunu beğendi.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 06 Ağustos 2021, 16:58   #2
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Valla @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin sayende komaya gircez yakında

Ecem12 bunu beğendi.
 
Alt 06 Ağustos 2021, 17:09   #3
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başladık :sokagirmis:

Ecem12 bunu beğendi.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:16.